петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3280 прочитания

    БТПП раздаде годишните си награди за постижения в бизнеса

    Вижте кои са отличените компании
    05 декември 2017, 14:13 a+ a- a

    За 24-ти път БТПП раздаде годишни награди за постижения в икономиката по време на официална церемония.

    Зам. – министърът на икономиката Александър Манолев връчи отличието в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016”. Той посочи, че през изминалата година българските компании са продължили да се развиват устойчиво и на все повече пазари. „Това се потвърждава от статистиката, експортът на страната се увеличи с 14 на сто, а общите усилия на бизнеса и правителството се отрази в повишаване на кредитния рейтинг от страна на Standard & Poor's”, допълни той.

    "Прогнозите ни са, че през следващата година, с най-голям дял от инвестициите ще бъдат тези за увеличаване на производствения капацитет – около 1/3 от всички инвестиции", подчерта Манолев. По думите му около 20% инвестициите ще бъдат за въвеждане на нови технологии в производството.

    Три от дружествата заеха първо място в класацията ТОП 100, разделена на три категории - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2016 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2015-2016.

    В първата категория отличие получи фирмата „Джаимекс ООД" гр. Бургас. Във втората - „Дженерал дистрибюшън АД", гр. София, а в третата - „Агрофарм ООД", гр. Пазарджик.

    С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Н.Пр. г-н Шин Бунам и г-жа Мария Галиндо - старши търговски съветник в Посолството на Съединените американски щати в Република България.

    За първо място в категорията "50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2016/2015 г.", наградата получи „Дружба стъкларски заводи АД“ гр. София.

    Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков награди „Лидл България ЕООД енд Ко” КД, с. Равно поле, общ. Елин Пелин, за фирма с максимални приходи от продажби в Югозападен район.

    За категория "ТОП 10x6 - фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 г. в националните райони за планиране", отличие получиха също: „Палфингер Продукционстехник България ЕООД“ гр. Червен бряг; „Солвей Соди АД“ гр. Девня; „Астра Биоплант ЕООД“ гр. Сливо поле, обл. Русе; „Севан ООД“ гр. Бургас.; „Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД“ с. Радиново. общ. Пловдив.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 17 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 22 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 23 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 24 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам