петък, 23 февруари 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5451 прочитания

  Над 800 души вече работят в новия завод на Yazaki в Димитровград

  Очаква се броят им да достигне 1000 до края на годината
  06 декември 2017, 14:27 a+ a- a

  Над 800 вече са наетите служители в новия завод на Yazaki България в Димитровград, който стартира производствения процес през септември 2017 г., съобщават от компанията. Очаква се броят на работниците да достигне 1000 до края на 2017 г. и да надхвърли 1500 в края на 2018 г.

  Заводът за производство на автомобилни кабелни инсталации в Димитровград е третият в групата на Yazaki, след тези в Сливен и Ямбол. Той е и най-големият у нас. Клиенти на Yazaki България са най-големите и известни марки автомобили.

  Новият завод е изграден върху терен от 53 хил. кв. м. При оборудването му са следвани най-високите стандарти за условия на труд и правила за здраве и безопасност. Базата включва социални зони, столова, тренировъчен и медицински център. 

  Yazaki Димитровград продължава да наема нови хора в отделите производство, контрол на качеството, инженеринг, програмен мениджмънт, логистика, финанси, човешки ресурси, информационни технологии. Най-голям брой хора ще бъдат наети на позицията оператор производство, която не изисква професионална квалификация и предишен опит. 

  Всички служители на Yazaki преминават през теоретично и практическо обучение, за да бъдат добре подготвени за производствения процес. 

  Работниците получават трудово възнаграждение от първия ден, в който започнат обучение.

  Като част от активната си политика за удовлетвореност на служителите, през юли ръководството на Yazaki увеличи възнагражденията на наетите в България служители със средно 20%. Преразглеждане на възнагражденията ще има в началото на всяка година съобразно тенденциите на пазара на труда, казва Фернанда Таварес, HR Business Partner в Yazaki Европа. 

  След направеното през лятото увеличение, стартовата заплата на наетите на позицията оператор сега е около 750 лева. Тази сума включва бонус възнагражденията и пакета социални придобивки, които работодателят осигурява: ваучери за храна, двустепенно меню в столовата на завода само за 50 стотинки, 24-часово медицинско обслужване, безплатен транспорт. 

  Едновременно с наемането на нови хора, Yazaki Димитровград се фокусира върху професионалната удовлетвореност на настоящите служители, като им предоставя много възможности за обучение и кариерно развитие. „Имаме уникален начин за обучение и оценка на талантите и вярваме, че всеки човек може да се представи максимално добре чрез подобряване на уменията си и чрез подкрепа от екипа“, казва Фернанда Таварес.

  Дългосрочните цели на Yazaki България са да остане един от най-големите инвеститори в страната и да се превърне в еталон за европейските заводи на групата, следвайки най-добрите глобални практики на компанията.

  Официалното откриване на завода Yazaki в Димитровград ще бъде през април 2018 година. 

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 16 часа
  Парламентът даде достъп на финтех компаниите до банковите ни сметки
  Новата евродиректива за платежните услуги беше окончателно приета от Народното събрание
  преди 16 часа
  ЧЕЗ продава активите си в България
  Купувач е българското дружество "Инерком България"
  преди 21 часа
  Частната болница „Вита“ откри нова база
  Инвестицията е на стойност над 20 млн. лева
  преди 23 часа
  Една трета от хората предпочитат телефоните пред семействата си
  Проблемите със смартфоните се задълбочават сред по-младите поколения като повече от половината от тях описват телефона си като своя най-добър приятел, сочи международно проучване