неделя, 24 юни 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5715 прочитания

  Над 800 души вече работят в новия завод на Yazaki в Димитровград

  Очаква се броят им да достигне 1000 до края на годината
  06 декември 2017, 14:27 a+ a- a

  Над 800 вече са наетите служители в новия завод на Yazaki България в Димитровград, който стартира производствения процес през септември 2017 г., съобщават от компанията. Очаква се броят на работниците да достигне 1000 до края на 2017 г. и да надхвърли 1500 в края на 2018 г.

  Заводът за производство на автомобилни кабелни инсталации в Димитровград е третият в групата на Yazaki, след тези в Сливен и Ямбол. Той е и най-големият у нас. Клиенти на Yazaki България са най-големите и известни марки автомобили.

  Новият завод е изграден върху терен от 53 хил. кв. м. При оборудването му са следвани най-високите стандарти за условия на труд и правила за здраве и безопасност. Базата включва социални зони, столова, тренировъчен и медицински център. 

  Yazaki Димитровград продължава да наема нови хора в отделите производство, контрол на качеството, инженеринг, програмен мениджмънт, логистика, финанси, човешки ресурси, информационни технологии. Най-голям брой хора ще бъдат наети на позицията оператор производство, която не изисква професионална квалификация и предишен опит. 

  Всички служители на Yazaki преминават през теоретично и практическо обучение, за да бъдат добре подготвени за производствения процес. 

  Работниците получават трудово възнаграждение от първия ден, в който започнат обучение.

  Като част от активната си политика за удовлетвореност на служителите, през юли ръководството на Yazaki увеличи възнагражденията на наетите в България служители със средно 20%. Преразглеждане на възнагражденията ще има в началото на всяка година съобразно тенденциите на пазара на труда, казва Фернанда Таварес, HR Business Partner в Yazaki Европа. 

  След направеното през лятото увеличение, стартовата заплата на наетите на позицията оператор сега е около 750 лева. Тази сума включва бонус възнагражденията и пакета социални придобивки, които работодателят осигурява: ваучери за храна, двустепенно меню в столовата на завода само за 50 стотинки, 24-часово медицинско обслужване, безплатен транспорт. 

  Едновременно с наемането на нови хора, Yazaki Димитровград се фокусира върху професионалната удовлетвореност на настоящите служители, като им предоставя много възможности за обучение и кариерно развитие. „Имаме уникален начин за обучение и оценка на талантите и вярваме, че всеки човек може да се представи максимално добре чрез подобряване на уменията си и чрез подкрепа от екипа“, казва Фернанда Таварес.

  Дългосрочните цели на Yazaki България са да остане един от най-големите инвеститори в страната и да се превърне в еталон за европейските заводи на групата, следвайки най-добрите глобални практики на компанията.

  Официалното откриване на завода Yazaki в Димитровград ще бъде през април 2018 година. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  „Софарма Трейдинг“ разширява операциите си в Сърбия
  Компанията планира да разшири националното си присъствие в Сърбия като основа за развитие в региона на Източна Европа
  22 юни 2018, 13:51
  Milestone Systems ускорява иновациите и увеличава капацитета за развитие с 45%
  Част от тази инвестиция ще бъде насочена към офиса на компанията в София
  22 юни 2018, 09:47
  Интерактивен технологичен център за деца и младежи отваря врати в София Тех Парк
  TechnoMagicLand е проект на българската софтуерна компания „ТехноЛогика“ и подготвя днешните деца за професиите на бъдещето
  22 юни 2018, 09:33
  Столичната община стартира кампания за алтернативно предвижване в градска среда
  София е европейската столица с най-много автомобили на глава от населението, а в 70% от колите се вози само по 1 човек