събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1559 прочитания

    Китайски фирми готови да открият свои представителства в Бургас

    Конкретен интерес има към износ на български вина, българска роза и кисело мляко, както и производство на авточасти у нас
    13 декември 2017, 10:47 a+ a- a

    Китайски фирми са готови да открият свои представителства в Бургас. Интересът е заявен пред областния управител Вълчо Чолаков, по чиято покана делегация от провинция Съчуан е била на официална визата.

    Проведените срещи и разговори по време на двудневния престой имат конкретни резултати. Една от гостуващите фирми в сферата на винопроизводството е заявила интерес за износ на българско вино от Бургаски регион. Същата е разработила база от централи за електронна търговия с водещи в света вина в Хефей. Китайската и българската страна са в преговори по темата, а първата конкретна заявка за количества, към една от винарните в област Бургас стана факт в рамките на визитата при Чолаков. В процес на уточняване са митническите условия и други детайли касаещи износа към Китай. Планувана е и втора визита в Бургаско, по време на която да бъдат посетени максимален брой фирми от сектор винопроизводство.

    Фирма, притежаваща голяма платформа за онлайн пазаруване е декларирала интерес за разкриване на представителство в област Бургас и развиване на дейност тук. От администрацията на Областния управител вече работят по отправените конкретни въпроси относно разкриването на клон на китайската фирма в България.

    „Ангажирали сме се да съберем и обобщим информация относно изискванията и да им я изпратим в кратък срок.“- коментира Чолаков.

    Друга интересна заявка, за чието осъществяване Областна администрация ще работи, е изграждане на логистичен център в Съчуан където да се предлагат продукти от българска роза и кисело мляко. Оказа се, че делегацията познава много добре тези продукти и сподели колко ценени и търсени са те в Китай.

    Друга сфера на интерес от страна на китайския бизнес в Бургас е автомобилната индустрия и производството на резервни части за моторни превозни средства.

    Областният управител пое ангажимент за пълно административно съдействие и своевременно предоставяне на всяка необходима информация за реализиране на инвестиционните намерения.

    Областният управител получи покана разговорите по поставените теми да продължат в Съчуан, където той да заведе делегация от бургаски фирми.

    Провинция Съчуан е с население от приблизително 91 млн. души, на територията й оперират 332 oт най-големите компании в света, а по БВП заема шесто място в Китай и първо в Западен Китай.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 18 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 19 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство