сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4349 прочитания

    L’Oreal придоби канадския лидер в добавената реалност ModiFace

    Козметичната компания разширява услугите си в областта на технологиите за красота
    19 март 2018, 13:22 a+ a- a

    L’Oreal обяви придобиването на 100% от канадската компания ModiFace, световен лидер в областта на добавената реалност при разкрасяването, съобщават от козметичната компания. С това придобиване L’Oreal ще даде възможност на клиентите си да тестват гримове и червила онлайн в специални приложения, разработка на МodiFace.

    Създадена от Парам Аараби преди единайсет години в Торонто, ModiFace разработва виртуални 3D услуги за гримиране и диагностика на кожата, използвайки собствено ноу-хау, което взема предвид чертите на лицето и цвета на кожата. Тези услуги се използват от почти всички водещи марки за красота. ModiFace разполага с екип от близо 70 инженери, изследователи и учени, които са автори на повече от 200 научни публикации и са регистрирали над 30 патента. Софтуерът на ModiFace позволява на потребителите да виждат как се променя лицето им в реално време, докато експериментират с комбинации от гримове. Приложението превръща камерата на смартфона в огледало, за да могат потребителите да видят как ще изглежда даден козметичен продукт върху собствената им кожа.

    ModiFace ще бъде част от Фабриката за цифрови услуги на L’Oreal – специализирана мрежа за проектиране и разработване на нови цифрови услуги за марките на групата. ModiFace ще работи в тясно сътрудничество с изследователския екип на L’Oreal и ще черпи вдъхновение от опита на L’Oreal в областта на красотата. ModiFace ще продължи да бъде базирана в Торонто близо до университета, с който има много научноизследователски партньорства.

     „Придобиването на ModiFace от L’Oreal разкрива невероятни възможности за иновации при добавената реалност (AR) и изкуствения интелект (AI) в сферата на красотата, резултатите от които ще зададат посоката на развитие на козметичната индустрия за десетилетия наред. Целият екип и аз сме изключително развълнувани да се присъединим към семейството на L’Oreal и очакваме с нетърпение бъдещето, което ще създадем заедно”, коментира Парам Аараби, основател и главен изпълнителен директор на ModiFace.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 4 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 4 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 5 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 6 часа
    преди 9 часа