петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11158 прочитания

    Как можем да изпратим пари от чужбина бързо и на ниска цена?

    Научете повече за услугата Skrill Send Direct от Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България
    25 април 2018, 10:07 a+ a- a

    Българите, които работят в чужбина, са основен двигател на икономиката, а паричните преводи, които изпращат в страната, продължават да растат. За изминалата 2017 сънародниците ни зад граница са пратили на близките си над 1.15 млрд. евро или с 284 млн. евро повече спрямо 2016. Таксите и бързината са ключови за потребителите при извършването на паричен превод. „Основните предизвикателства на пазара са услугите да се представят по прозрачен и конкурентоспособен начин и да се поддържа бързина“, казва Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България. Неотдавна компанията стартира нова услуга, която предоставя подобрени възможности за парични преводи - Skrill Send Direct. Достъпна за милиони потребители на Skrill, услугата позволява изпращане на парични средства от всяка точка на света директно до банкови сметки и мобилни портфейли в над 37 държави. Услугата е изцяло изградена от софтуерния екип на компанията в София. Срещнахме се с Мирослав Божилов, за да ни разкаже повече за създаването на Skrill Send Direct и предимствата, които предоставя. 

    Защо Paysafe пусна Skrill Send Direct и какво представлява?

    Г-н Божилов, как се стигна до разработването на Skrill Send Direct и какво представлява?
    Като глобална компания в областта на разплащателните решения виждаме, че няма достатъчно избор и опции на пазара за скоростни и ефективни парични трансфери на ниска цена. Paysafe България е част от глобалната група Paysafe. Ние предлагаме разплащателни решения на клиенти от цял свят, като това са случва чрез три основни направления. Едното е обработка на разплащания, кредитни карти и на онлайн търговци. Второто е нашият дигитален портфейл, който е основният продукт и който поддържаме от София. И третото са предплатените ваучери за онлайн кешови разплащания.

    Въз основа на всички тези продукти, които намират приложения в цял свят, ние виждаме, че има недостиг на опции за трансфер на пари по бърз, ефективен и достъпен начин. И се замислихме какво можем да направим в тази насока. Имаме уменията, технологиите, хората, нужните лицензи и партньорства с участници на глобалния пазар и това ни позволи да развием услугата Skrill Send Direct. Тя е базирана на нашия дигитален портфейл и дава възможност на клиент на Skrill да изпрати пари на хора в 37 държави по света, а скоро - до 60. И всичко това се случва по много бърз и конкурентоспособен начин.

    Колко и какви специалисти участваха в разработването на Skrill Send Direct?
    Голяма част от разработката е българска, но участваха и други департаменти в компанията. Три софтуерни екипа в България бяха ангажирани с програмирането и интеграцията с отделните платежни системи и партньори. Така че голяма част от разработването на продукта се случи в България. В допълнение на това, в поддръжката участват и други департаменти, много от които също в София - клиентско обслужване, управление на риска, финанси, маркетинг и т.н.  

    Как работи Skrill Send Direct?

    Как работи Skrill Send Direct, каква е цената и за колко време пристига преводът?
    За да ползва услугата, клиентът трябва да има отворена сметка в нашия дигитален портфейл Skrill, който се предлага в целия свят. Има два начина, по които могат да се сложат пари в портфейл и да се осъществи транзакцията. Единият е чрез кредитна карта, а другият – чрез банков трансфер в портфейла. В момента банковият трансфер е възможен само от 13 държави, които са основно в Европа. Водещите като Германия, Великобритания, Франция и Испания са сред тези държави. Нашият клиент може да използва този начин – да депозира пари в портфейла и да ги изпрати към получател в 37 държави, които скоро ще бъдат 60. България е сред тези страни. Услугата чрез банков трансфер струва 0.5% от стойността на трансфера.

    Другият начин, по който могат да се изпратят пари, е чрез кредитна карта. При него липсва ограничението за изпращане на пари само от 13 държави.  Това може да се случи от целия свят. Разликата е, че цената е малко по-висока и тя е функция на таксите, които ние трябва да платим към съответните участници на пазара. Тя е около 1.9% от стойността на трансфера. Освен таксата за превод, за която стана дума по-горе, има още две такси. Едната е „такса изпращане“, която е 0% до края на април. И третата част от общата цена е „такса превалутиране“, която е различна според избора на валутен курс.  Обикновено до 2 работни дни пристига трансферът от страните, които споменах.

    С какво Skrill Send Direct е различна от банковите преводи и другите подобни услуги?

    Какви са предимствата в сравнение с банковите преводи и другите подобни услуги на пазара?
    От гледна точка на сравнение с конкуренцията смятаме, че нашата услугата е доста по-изгодна. В зависимост от страната или сумата таксите за банковите трансфери могат да варират от 7% до 10% от стойността. Има и други предимства, разбира се. Ние считаме, че услугата е и доста прозрачна. Ако нашите клиенти влязат в Skrill.com, могат да видят нетната сума, която получателят ще получи и да я сравнят с традиционните опции, които са ползвали досега. Въз основа на опита ни и на това, което използваме, мога да кажа, че в момента сме или най-конкурентоспособните или най-близо до това в почти всички европейски пазари, от които могат да се изпратят пари до България. 

    Как гарантирате сигурността на трансфера?
    Звеното по управление на риска в София е доста мащабен департамент и те следят всички транзакции, които се случват в нашия портфейл. Смятаме, че нашите методи за управление на риска са сред лидерите на пазара. Освен това самият процес за верификация на клиенти става все по-важен от гледна точка на регулации, които съществуват на финансовите пазари. И това е един от процесите, които развиваме и един от факторите, които спомагат услугата да е конкурентоспособна на пазара. Гордеем се, че можем да я предложим по начин, който създава минимум препятствия за клиентите при верификация на самоличността, за да бъде изпратен трансферът. 

    За кого е подходяща Skrill Send Direct?

    За кого е подходяща Skrill Send Direct?
    Ние считаме, че Skrill Send Direct е подходяща за много хора по целия свят, които искат да изпратят пари бързо, ефективно, лесно и на ниска цена. Специално за пазар като България, ние всички имаме познати и приятели в чужбина, които периодично изпращат пари на техни близки и роднини. Това е една от очевидните и доста широки пазарни ниши. Може би по-лесно ще се възползват от нея хора, които вече имат навиците да извършват транзакции онлайн. Освен това предлагаме възможност за изпращане във валути, които наши конкуренти не предлагат като например от турска лира към български лев. Ние сме една от малкото такива опции, които се предлагат на пазара.

    Как ще се развива Skrill Send Direct? Обмисляте ли нови функционалности?
    В близко бъдеще обмисляме да предложим услуга, при която получателят не получава трансфера, а парите отиват директно по предназначение. Например вие изпращате пари от Германия на вашите родители, за да си платят комуналните сметки. Те трябва да получат парите, да ги изтеглят и да платят. Проучваме варианти, в които подателят директно да може да плати чрез нашата услуга.

    Друго нещо, върху което работим, е да добавим допълнителни локални платежни алтернативи. Много страни и региони имат специфични платежни инструменти, които се предпочитат и се ползват като алтернативни. Много от тях са уникални за съответните райони и за да създадем максимално удобство на клиентите от отделните страни, ние работим за увеличаване на техния брой. Т.е. стремим се да обогатим както начините да преведеш пари, така и да ги получиш. 

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 44 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 18 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ