вторник, 19 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4931 прочитания

    Уебсайт предлага възможност за споделяне и размяна на книги

    В сайта може да бъде открита както художествена литература, така и книги на техническа или бизнес тематика, медицинска и правна литература, заглавия за изкуство и др.
    08 май 2018, 13:49 a+ a- a

    В България заработи първия по рода си уебсайт за споделяне на книги. Той се нарича Knigoman.bg и представлява платформа, в която всеки желаещ може да размени свои книги срещу такива, които не е чел. 

    „Споделянето на знание е в основата на всяка цивилизация и затова нашето желание е, създавайки проекта Knigoman.bg да го направим още по-достъпно за българските читатели. Убедени сме, че от това ще има дългосрочна полза не само за сайта, а и за цялото ни общество. Във време, когато икономиката на споделянето набира популярност в целия свят с нови и нови платформи за предоставяне на лични автомобили, домове и вещи, какво по-хубаво от това да създадем лесен инструмент за споделяне на знание – може би най-ценният актив, който едно общество може да има“, обяснява Владислав Костовски, основател на уебсайта.

    Т.нар. икономика на споделянето (sharing economy) е една от най-актуалните и най-бързо развиващи се тенденции при онлайн услугите. В този сегмент по света вече съществуват стотици проекти и услуги – от такива за споделено пътуване или предоставяне на лични жилищни домове, през сайтове за различни туристически пособия, инструменти, техника или други предмети, както и за преотстъпване на време или на специализирани умения.

    В България този нов сегмент все още тепърва прохожда, а Knigoman.bg е сред първите български проекти, фокусирани върху споделянето и размяната на лични вещи – в случая книги. В сайта вече може да бъде открита както художествена литература, така и книги на техническа или бизнес тематика, медицинска и правна литература, заглавия за изкуство, езотерика, еротика, помагала за обучение по чужди езици и много други. Освен възможностите за споделяне на книги, посетителите на платформата ще имат достъп и до организираните от нея томболи и други прояви.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 38 минути
    Siemens и Nvidia разширяват сътрудничеството си в сферата на генеративния AI
    Нов продукт съчетава Siemens Xcelerator с Nvidia Omniverse Cloud API
    преди 3 часа
    Анна Панчева е новото лице на направление „Човешки ресурси“ в Kaufland България
    Нейният фокус са привличането на таланти и работодателска марка
    преди 4 часа
    Оптимистични данни от Китай в началото на годината
    Индустриалното производство и търговията с по-голям от очаквания ръст през януари и февруари
    преди 5 часа
    3 компании инвестират близо 18 млн. лв. в София и Омуртаг
    От юни 2023 г. Са издадени сертификати за инвестиции в размер на 510 млн. лв., които ще разкрият над 2000 нови работни места
    преди 22 часа
    Apple води преговори за вграждане на Gemini на Google в iPhone
    Компанията е водила преговори и с OpenAI
    преди 23 часа
    Китайски доставчик на части за Tesla ще строи завод у нас
    Плановете са да бъдат разкрити до 200 работни места край Пловдив