четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2005 прочитания

    AtScale привлече 50 млн. долара инвестиции

    Предстои изграждането на технически иновационен център в България
    21 януари 2019, 14:02 a+ a- a

    50 000 000 долара ще се влеят в американската ИТ компания AtScale, кoято успешно затвори последния кръг от преговори за финансиране, водени от Morgan Stanley. В сделката са участвали нови и предишни инвеститори от Ventures, Wells Fargo и Atlantic Bridge. 

    AtScale, която преди дни обяви, че отваря първия си офис извън САЩ в София, ще използва свежия капитал, за да затвърди технологичното си предимство, коментира вицепрезидентът и генерален мениджър за Европа Момчил Михайлов.

    „Ще внедрим иновации с по-голям акцент върху разширяването на възможностите на продукта и разработване на по-дълбоки връзки в екосистемата на аналитиката“, обясни Михайлов. Освен това AtScale ще ускори инвестициите си в продажбите и маркетинга, както в САЩ, така и в чужбина.

    „Една от най-важните следващи стъпки за нас е изграждането на технически иновационен център в България“, посочи продуктовият директор на AtScale Скот Хаузър. Той потвърди, че заедно с един от основателите и технологичен директор на компанията Матю Бард пристигат в четвъртък за първи път в България, придружавани от българския им партньор Михайлов.

    „Да изградиш най-талантливия екип от дивелъпъри от нулата е изключително вълнуваща, но и много отговорна задача. Затова тримата идваме да се срещнем лично с бъдещи попълнения на нашия дрийм тийм в България и да координираме на място следващите си стъпки“, обясни Бард. Под думите му мениджърите ще участват в 48-часов маратон от интервюта с родни IT таланти, но се надяват да намерят време, за да разгледат София. 

     “Неоползотворените данни са пропиляна възможност. Чрез партньорството си с AtScale компаниите могат да превърнат нестабилните запаси от данни в конкурентно предимство”, категоричен е изпълнителният директор на Morgan Stanley Бурак Аличи. „Клиентите ни се обръщат към облачните услуги, новопоявяващите се платформи и мулти-облачните среди с невероятни темпове, като така потвърждават силата и значимостта на платформата за виртуализация на складове за данни на AtScale”, посочи председателят и изпълнителен директор на компанията Крис Линч.

    „Когато Крис се присъедини към AtScale, ние видяхме уникална възможност да си партнираме с доказал се лидерски екип. Заедно можем да постигнем ненадминати решения, които имат силата да предизвикат революция в бизнес интелиджънс и да създадат ползи за всички заинтересовани страни. Очаквам с нетърпение да работя с борда на директорите и с целия екип на AtScale в тази нова фаза от развитието на компанията“, каза още Аличи. 

    2018-а беше година на пробив за AtScale, която успя да стане лидер на пазара за  виртуализация на складове за данни на стойност 122 млрд. долара. През изминалата година компанията привлече над 50 нови клиенти, разшири международното си присъствие с влизането в нови пазари в Европа и Азия и си осигури стратегически партньорства в лицето на Cloudera, Microsoft и Oraclе. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 6 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 7 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 7 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 23 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 24 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.