вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4045 прочитания

    БАСКОМ и БАА отличиха най-добрите аутсорсинг и ИТ компании за 2019

    16 технологични Оскари за иновации, високи технологии и аутсорсинг бяха връчени на SEE ITS Summit в Пловдив
    20 май 2019, 16:57 a+ a- a

    На официална церемония в Пловдив за четвърти път бяха раздени наградите за постижения в иновациите, високите технологии и аутсорсинга на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и  Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). 

    Технологичните Оскари бяха кулминацията в първия регионален форум за Югоизточна Европа на компании от технологичния сектор и сектора на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност – SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT. 

    Наградата за Стартъп на годината спечели Cargotec Bulgaria. Финландската компания Cargotec създаде първия си глобален център за бизнес услуги в Централна и Източна Европа (CBS) в София. Наградата беше връчена от кмета на Пловдив Иван Тотев, който от своя страна получи специалната награда за успешното развитието на цялата екосистема в областта на иновациите, технологиите и аутсорсинга.  

    „Пловдив е град, който от години целенасочено и последователно подкрепя развитието на този сектор. Дългогодишното ни партньорство с Българска аутсорсинг асоциация и БАСКОМ ни мотивира да превърнем Пловдив в бизнес ориентиран град с фокус върху образованието и подобряването на средата на живот. Усилията ни са в посока спиране на процеса на изтичане на младите хора от града, което не може да се случи без наличието на съответните работни места, които точно това партньорство прави факт.“ - Иван Тотев, кмет на Пловдив

    „Работим в близко партньорство с университети, училища, компании и местна власт и по този начин създадохме екосистема, която расте с динамични темпове. Мисленето ни вече е глобално и ние гледаме на конкурентната среда като Югоизточна Европа срещу останалия свят, а не просто на България срещу останалия свят. Нашият регион става все по-силен по отношение на развитието на икономика на знанието и иновациите и това се дължи именно на градове като София и Пловдив.“ - Ивайло Славов, председател на УС на БAA

    „Бъдещето е в привличането на индустриални производства, но важен е преходът от индустрии, зависещи от хората към индустрии, зависещи от знанието. България е не само лидер и основен хъб в региона, но и е в помощ на другите държави да изграждат платформи за растеж.“ - Георги Брашнаров, член на УС на БАСКОМ

    Experian България бе обявена за най-добър работодател в технологичния сектор за 2019 г. Наградата бе спечелена за изключително управление на хората, най-важния актив на всяка компания. Experian получиха наградата и за най-добър научно-развоен (R&D) център, както и за компания с най-добра социално отговорна политика, като само за последната година в доброволческите инициативи са се включили над 750 служители с повече от 4600 часа доброволен труд. При тях отиде и наградата за технологична бизнес сграда на 2019 г., за новия им офис, в който компанията се нанесе тази година.

    Статуетката за най-иновативното работно място на годината бе връчена на Bulpros.

    Наградата в категория Иновации в технологиите спечили Cobuilder International за създаването на интегрирана платформа за репозиционирането на всички продукти и решения на компанията.

    За IT проект на 2019 г. бе наградена Dreamix за разработения софтуеър за най-бързо развиващата се и вече втората по големина компания в света за полети с частни самолети Vistajet.

    Наградата за IT продукт на годината бе присъдена на софтуерната компания Imperia Online за създаването на изключително успешната им играта Kingdoms Online.

    Междунардното жури определи за победител в категорията  иновации в бизнес процесите и операциите SoftServe България, за разработеното от тях решение Abiliton Metrics Solution, обединяващо данните от различни източници в една платформа и даващо статистическа и графична информация за всички процеси.

    Наградата в категория Център за споделени услуги на 2019 г. бе присъдена на Cargill.  В центъра работят над 1000 професионалисти, които на повече от 15 езика управляват международните бизнес процеси на Cargill и предлагат широко портфолио от висококачествени услуги с добавена стойност в Европа, Близкия изток и Африка в сферата на финансите, транспорта и логистиката, стратегическото снабдяване и доставки, както и управлението на човешки ресурси.

    За Доставчик на аутсорсинг услуги на 2019 г. бе обявена Modis България, заради високата добавена бизнес стойност, която доставя на клиентите си, налагането на добри практики и подпомагането на устойчивия ръст на целия аутсорсинг сектор у нас. 

    ScaleFocus грабна приза за софтуерна компания на 2019 г. за разработваните продукти в областа на дигиталната трансформация, анализа на данни и облачните услуги, които доставят на клиенти по целия свят. 

    Наградата за Най-забележителното сътрудничество между образованието и бизнеса през 2019 бе връчена на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас, която отвори врати миналата година. Училището е част от пилотен проект, реализиран от община Бургас и е пример за ефективен модел на дуално обучение в страната. Партньори в инициативата са 7 от водещите технологични и аутсорсинг компании в страната, а също така и всички браншови организации в сектора.

    Бургас получи и втора награда в категорията „Най-бързо развиващ се технологичен град“, която се определя чрез гласуване от членовете на БАА и БАСКОМ.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 21 минути
    преди 17 часа
    И Велико Търново с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух
    До момента България разполага с 3 вертолетни летища в София и по 1 във Варна, Панагюрище и Русе
    преди 17 часа
    ITF Group отчита най-успешната си година до момента
    Първата финтех компания в ВЕАМ сегмента на БФБ очаква значителен ръст на бизнеса
    преди 18 часа
    BlackPeak Capital инвестира 13,3 млн. лв. в „Бианор Холдинг“
    Бианор привлече общо над 20 млн. лв. през Българска Фондова Борса
    преди 18 часа
    Инфлацията у нас падна до 3%
    НСИ отчита годишна инфлация от 3% за март, и месечна от - 0.2%
    преди 18 часа
    Salesforce преговаря за придобиването на Informatica
    Акциите на Informatica отбелязват над 40% ръст от началото на годината