четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2256 прочитания

    Китайски компании може да произвеждат електробуси у нас

    Прогнозната обща инвестиция е в размер на 25 млн. евро и ще осигури 250 работни места
    17 януари 2020, 15:32 a+ a- a

    В присъствието на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова, в сградата на българското посолство в Пекин, беше подписан меморандум за разбирателство между изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев и китайските компании „Джангсу Алфа Автобуси“ и „Ей Си Ен Уърлдуайд“. Целта на документа е страните да си сътрудничат за създаването на производствена база за електрически автобуси и научноизследователски и развоен център в България. Прогнозната обща инвестиция е в размер на 25 млн. евро и ще осигури 250 работни места.

    Българската делегация посети офиса на „Джангсу Алфа Автобуси“ в Пекин, където беше проведена работна среща. По време на разговорите ръководството на компанията увери вицепремиера Марияна Николова, че при инвестиция у нас ще въведе най-модерни технологии за производство на електробуси и частите за тях.

    „Джангсу Алфа Автобуси“ е сред първите производители на електромобили в Китай, като през 2012 пуска първия си модел автобуси със собствено оборудване и модерни технологии. Фирмата работи в сътрудничество със световни автомобилни компании.

    Вицепремиерът Николова проведе среща и с председателя на борда на китайската строителна компания „Ситик Констръкшън“ Чън Сяодзя. Двамата обсъдиха възможностите за участие на компанията в реализацията на инфраструктурни проекти у нас по модела на публично-частното партньорство. „Ситик Констръкшън“ все още няма проект в Европа и се надява България да бъде първата европейска страна, в която да бъде изпълнен съвместен проект. Тя е част от холдинговата компания Ситик Груп, която развива дейност в редица направления, включително промишлено производство, машиностроене и селско стопанство. Компанията има интерес да си сътрудничи с партньори от България във всички тези области.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 4 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 4 часа
    преди 19 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 20 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 21 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата