четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1161 прочитания

    Wizz Air Abu Dhabi получи статут на национален превозвач и стартира мрежа от 6 маршрута

    Два самолета ще бъдат базирани в Обединените арабски емирства от 1 октомври 2020 г.
    13 юли 2020, 11:59 a+ a- a

    Wizz Air Abu Dhabi, най-новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, обяви, че на 1 октомври 2020 г. ще базира два нови модерни самолета Airbus A321neo в страната и ще стартира 6 маршрута от Абу Даби. Билетите за тях вече са в продажба на сайта и през мобилното приложение на авиокомпанията, като тарифите започват от 129 ОАЕ дирхам* (59,99 лв.).

    Wizz Air Abu Dhabi, съвместно предприятие, създадено между ADQ, една от най-големите холдингови компании в региона, и Wizz Air Holdings Plc, вече получи статут на национален превозвач от правителството на ОАЕ, изпълнявайки всички условия и отговаряйки на регулаторните стандарти преди започване на операции.

    Бизнес моделът на Wizz Air Abu Dhabi има за цел да увеличи търсенето на пътувания в региона, да генерира растеж за туризма и свързаните услуги, както и да допринесе за икономическото развитие и разнообразие на Абу Даби. А с флотилия от самолети Airbus A321neo Wizz Air Abu Dhabi ще има най-ниският екологичен отпечатък и най-ниските базови разходи сред конкурентите си в региона. Първоначалната маршрутна мрежа на авиокомпанията ще включва Александрия, Атина, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван. 

    Това ще доведе до добавяне на годишен капацитет от 350 000 места за пътувания до и от столицата на Обединените арабски емирства. През първите 6 месеца ще бъдат разпределени 4  самолета, като мрежата, която те ще обслужват, ще бъде обявена своевременно.

    Заедно с началото на продажбите Wizz Air също стартира арабска версия на своя уебсайт и на своето мобилно приложение, за да позволи на своите арабско говорящи пътници лесно да търсят и резервират билети онлайн.

    Шариф Ал Хашми, изпълнителен директор на Abu Dhabi Airports, коментира: „Щастливи сме да приветстваме Wizz Air Abu Dhabi на международното летище в Абу Даби. С добавянето на новата авиокомпания броят на дестинациите и връзките, чрез които пътниците имат достъп до столицата на ОАЕ, продължава да расте, демонстрирайки нашия ангажимент за подобряване на местната мрежа и поставянето на клиента на първо място. В допълнение към прилагането на голям брой мерки за безопасност и здраве на нашите летища, ние направихме редица стратегически инвестиции, за да гарантираме, че нашите съоръжения и услуги ще превърнат международното летище в Абу Даби в оптимален регионален портал за авиокомпаниите от целия свят. Очакваме с нетърпение да посрещнем заминаващи и пристигащи пътници за техните първи полети на борда на Wizz Air Abu Dhabi.“

    *Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 9 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 14 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 14 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 15 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам