четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8873 прочитания

    Мег Уитман: HP e тук, за да остане

    HP има потенциала да поведе новата ера на ИТ, подчерта главният изпълнителен директор на технологичната компания
    14 юни 2013, 14:58 a+ a- a

    „HP е тук, за да остане”. С тези думи главният изпълнителен директор на Hewlett-Packard Мег Уитман се обърна към 12 000 души от 90 страни от цял свят по време на най-голямото клиентско събитие на компанията за Северна и Южна Америка - HP Discover 2013, в Лас Вегас, на което Economy.bg беше единствената българска медия.

    Пред клиенти, бизнес партньори и журналисти Уитман изрази увереност, че технологичната компания е добре позиционирана и има потенциала да поведе прехода към „новия стил на ИТ”.

    Мег Уитман, главен изпълнителен директор на HP, за новите предизвикателства пред бизнеса

    „Светът, в който живеем и правим бизнес, се променя. Тези промени са задвижвани от информационните технологии. И като мениджъри днес ние се сблъскваме с повече информация и комплексност, отколкото ни се е налагало някога. Предизвикателство за нас е и скоростта в комуникацията с клиентите и маркетинга. Същевременно сме изправени пред огромни възможности, които индустрията не е виждала досега”, подчерта изпълнителният директор на HP.

    „В основата на тези промени са тенденции като „облак”, мобилност, big data, които отправят нови предизвикателства пред бизнеса”, посочи Уитман. „Всички тези промени изискват това, което ние наричаме нов стил на ИТ, което всъщност е нов стил на правене бизнес, но задвижван от ИТ. Този тип промени се случват веднъж на 10-15 години”, коментира шефката на HP.

    „ИТ вече не се отнася просто до поддържането на работата на компютрите. ИТ е стратегически фактор, който определя дали организацията ви ще е от страната на губещите, или печелившите на пазара”, отбеляза тя.

    Според Уитман този „нов стил на ИТ” предлага нови възможности за понижаване на разходите. По думите й размерът и обхватът на бизнеса вече не са бариери за навлизане на пазара, но те се нуждаят от точния „хардуер, приложения и услуги”.

    Уитман подчерта, че „HP e уникално позиционирана в този нов свят”. „HP може да ви помогне да управлявате тази комплексност по начин, по който друга компания не може”, увери клиентите си тя. „Ние помогнахме да бъде изграден предишния ИТ свят, а сега ние искаме да изградим и новия”, допълни изпълнителният директор на HP.

    „Ние сме добре позиционирани, защото сме еднакво силни в хардуера, в софтуера и услугите, по отношение на сигурността и Big Data. Ние сме подготвени затова, защото иновациите са ДНК-то на HP”, посочи Уитман. „Никога не сме инвестирали толкова в изследвания и иновации, колкото в момента”, допълни тя.

    Въпреки спадащите продажби на компютри тя увери присъстващите, че HP е подобрила финансовите си резултати и е стабилизирала бизнеса си. Уитман, която пое управлението на технологичния гигант през 2011 и оттогава работи за съживяването на компанията, очаква ръст на приходите на HP през следващата фискална година.

    В рамките на HP Discover в Лас Вегас компанията разкри и множество новости при сървърите, сториджа и big data, защото, както Уитман подчерта, компанията иска да предложи отговори на всички предизвикателства пред бизнеса.

    Как партньорството между HP и Google ще помогне на малкия и среден бизнес?

    По време на събитието беше обявено и партньорство между HP и Google в помощ на малкия и среден бизнес. В рамките му HP ще предлага заедно с компютрите и принтерите си пакетът Google Apps for Business, който включва приложения като Gmail, Calendar, Drive и Docs. Двете компании наричат технологичното решение „ИТ в кутия”. То ще позволи на малкия и среден бизнес да опрости ИТ инфраструктурата и да намали разходите си, като подобри продуктивността, уверяват от HP.

    Очаквайте екскулизвни интервюта на Economy.bg с водещи мениджъри на HP

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 4 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 5 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 6 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 8 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк