събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3956 прочитания

    Обявиха победителите в локалните финали на Microsoft Imagine Cup 2014

    Те ще се състезават онлайн с отбори от цял свят за международния конкурс с награден фонд от 1 млн. долара
    14 април 2014, 11:05 a+ a- a

    11 отбора се състезаваха в локалните финали в София на най-голямото технологично състезание в света Microsoft Imagine Cup 2014. Надпреварата протече в три категории – „Иновации”, „Игри” и „Социално-отговорни каузи”. Победители са Uictoribus в категория „Иновации”, Will Bee в категория „Социално-отговорни каузи” и For a Lack of Better Name в категория „Игри”. Те продължават в следващия етап, където ще се състезават онлайн с отбори от целия свят. Международно жури ще реши кои идеи от онлайн кръга заслужават да бъдат представени на живо на международните финали в Сиатъл, САЩ през юли 2014.

    Проектът CommuniMentor на Uictoribus стана победител в най-оспорваната категория „Иновации”. Uicotribus са разработили система, с която хората да подобрят своите социални и комуникационни умения. Това ще става чрез симулация на определени житейски ситуации като интервю за работа например. Идеята е, че когато един човек може да види какви грешки допуска (бавно и монотонно говорене, използване на паразитни фрази и т.н.), той ще открие как да се усъвършенства.

    Екип Will Bee спечели журито с проекта Edduel в категория „Социално-отговорни каузи”. Edduel е игра, в която участниците се състезават един с друг въз основа на знанията си в избрани от тях академични сфери. Състезанието протича под формата на поредица въпроси с няколко възможни отговора, на които трябва да се отговори възможно най-бързо и точно. След това участниците получават резюме на информацията, включена във въпросите, поднесено по атрактивен начин. Идеята е играчите да се учат от грешките си и да повишат знанията си.

    Отборът For a lack of better name спечели в категория „Игри” с образователния си проект „Thralldom”. Тяхната идея е да променят навиците на младите хора, които все повече игнорират четенето на книги. Целта на уеб-базираната игра Thralldom е да подправи сухотата на популярни класически произведения и да предостави на учащите нова и забавна гледна точка. Като за начало играта е базирана на емблематичния български роман „Под игото” на Иван Вазов.

    Microsoft Imagine Cup е най-голямото академично състезание в областта на технологиите в световен мащаб, което се организира за 12-та поредна година. През последното десетилетие повече от 1.7 милиона студенти от цял свят са участвали в Imagine Cup, като са създали приложения и игри, насочени към решаването на някои от най-трудните световни социални проблеми. Общият награден фонд в основните категории тази година е 1 млн. долара. Екипът, спечелил световните финали на Imagine Cup 2014, ще има възможност да се срещне и разговаря лично с един от основателите на Microsoft Бил Гейтс.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 13 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 13 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 14 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 16 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години