сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11921 прочитания

    Топ 10 най-продавани бизнес книги за септември 2015 на „Хеликон“

    Ето кои са най-продаваните бизнес заглавия в България
    05 октомври 2015, 09:31 a+ a- a

    Вижте кои са най-продаваните бизнес заглавия на българския книжен пазар според класацията на книжарници „Хеликон” за месец септември 2015: 

    1. „Богат татко, беден татко: Уроците за парите, на които богатите учат децата си  от Робърт Кийосаки, издателство „Анхира”, 10.00 лв.  

    Авторът насочва вниманието ни към няколко основни проблема, с които се срещат родителите, и които оказват влияние в процеса на правилното възпитание на децата.

    Дефинира какво е актив и пасив, поставя под въпрос схващането, че собственото жилище е актив, взривява мита, че трябва да имаш голяма заплата за да забогатееш…

     Богат татко, беден татко“ е отправна точка за всеки, който иска да овладее финансовото си бъдеще.

    2. „Най-богатият човек във Вавилон от Джордж С. Клейсън, издателство Skyprint, 11.99 лв.

    Не можеш да забогатееш, ако не познаваш правилата! Вероятно подобна мисъл е водела Джордж С. Клейсън докато е работел върху „Най-богатият човек във Вавилон“. 

    Вавилонските притчи излизат в САЩ през 1926 и вече почти цял век историите за лихвари, търговци, бедняци и богаташи помагат на читателите да разберат принципите за натрупване, контролиране и умножаване на парите.

    Те са пътеводител във финансовия свят за онези, които се чувстват несигурни в него, но могат да бъдат полезни и на опитните съвременни инвеститори. Защото принципите, които движат парите, са винаги едни и същи.    

    3. „Четирите потока на парите от Робърт Кийосаки, издателство „Анхира”, 10.00 лв.

    От "Четирите потока на парите" ще научите защо някои хора работят по-малко, печелят повече, плащат по-ниски данъци и се чувстват финансово по-сигурни.

    Чудили ли сте се някога:

    Каква е разликата между наемен работник и човек, притежаващ собствен бизнес?

    Защо някои инвеститори правят пари с малък риск, докато повечето други едва свързват двата края?

    Защо повечето хора сменят работа след работа, докато други напускат работа и създават бизнес империи?

    Защо в индустриалната ера повечето родители искаха децата им да станат доктори, счетоводители или адвокати... и защо в информационната ера тези професии са финансово уязвими?

    Защо много висшисти-отличници са готови да работят цял живот за хора, изключени от гимназията... бивши двойкари като съвременните мега-богаташи Бил Гейтс, Ричард Брансън, Майкъл Дел и Тед Търнър?

    Това е книга, която дава отговори на тези въпроси и ще ви помогне да намерите пътя си към финансовата свобода в един свят на все по-големи финансови промени. 

    4. „Like a virgin: Бизнес тайни, които не се преподават в училище от Ричард Брансън, издателство AMG Publishing, 17.95 лв.

    В най-новата си книга, „Like a virgin: Бизнес тайни, които не се преподават в училище“, Брансън споделя натрупаните през годините мъдрост и опит, благодарение на които в момента е един от най-успелите и уважавани предприемачи в света. От ценни препоръки как да постигнем успех в бизнеса до конкретни предложения как да се справим със световната финансова криза, в тази книга са събрани най-добрите му съвети за това как се прави бизнес.

    Ето какво казва Ричард Брансън за книгата: „Хората, които ми пишат, търсят от мен съвет за различни неща: от основаването на нов бизнес до закриването на предишния, от наемането на служители до уволнението им и – което е доста забавно – за всичко, което им хрумне. Имайки предвид моето схващане, че бизнесът освен работа е и забавление, границата между работата ми и личния ми живот понякога леко се размива: същото важи и за въпросите, които получавам!

    Тъй като никога не съм работил за други хора, тази книга е написана през погледа на един основател на собствен бизнес. Съветите, които давам обаче, са подходящи за всички, изправени пред предизвикателството да работят в сферата на бизнеса.  

    5. „Открий съдбата си с Монаха, който продаде своето Ферари от Робин Шарма, издателство „Екслибрис”, 10.00 лв.      

    Открий съдбата си, третата книга от поредицата "Монахът, който продаде своето ферари", ще ви накара да видите света със съвсем нови очи. Тук ще намерите мощен начин за самопробуждане, за да заживеете най-добрия за вас живот и да постигнете щастието, благосъстоянието и вътрешния мир, които заслужавате.

    Написана под формата на вълнуваща притча, книгата предлага дълбоката мъдрост на вече добре известния Джулиан Мантъл - адвокат суперзвезда, който се отказва от блестящата си кариера и дори продава скъпоценното си ферари, за да постигне просветление. В този незабравим роман ще научите каква е истинската цел на живота, как да отключите най-високия си потенциал, тайната на безкрайната радост и директния път към личната свобода. Силно въздействаща комбинация от дълбока мъдрост и практически житейски уроци, която ще разкрие истинския ви потенциал и завинаги ще промени всички измерения на вашия свят

    6.  „Едноминутен мениджър от Кен Бланчард и Спенсър Джонсън, издателство „Класика и стил”, 10.00 лв.

    Изминаха много години, но аз все още разгръщам Едноминутен мениджър”, за да опресня своята управленска техника. Не познавам друг толкова лесен и толкова полезен наръчник по мениджмънт. - Чарлз Ли, президент на Verizon.

    В продължение на повече от двадесет години милиони мениджъри на големи и малки компании прилагат техниките на Едноминутния мениджър, като по този начин повишават своята ефективност, постигат удовлетвореност от работата и личен просперитет. Едноминутен мениджър” е кратка, лесна за четене история, която разкрива три особено практични тайни: Определяне на целите за една минута, Едноминутната похвала и Едноминутното порицание. Авторите ще ви покажат защо тези очевидно прости методи действат толкова добре при толкова много хора. В края на книгата вече ще знаете как да ги прилагате в различни ситуации и да се радвате на резултатите.    

    7.  „Кой ми взе сиренцето?!  от Спенсър Джонсън, издателство „Класика и стил”, 9.50 лв.     

    „От време на време се появява по-някоя книга, която отваря врата към бъдещето. „Кой ми взе Сиренцето?!" оказа точно такъв ефект върху мен. Спенсър Джонсън ми отвори очите за промените, които се извършваха край мен, но които аз все още не забелязвах. Задължително четиво за Новото хилядолетие." - Дейвид А. Хийнан, член на Борда на директорите, Висш център по мениджмънт „Питър Дракър"

    „Всеки признава, че промяната е неделима част от професионалната му работа, но малцина от нас очакват и приемат промяната като реалност в живота ни. „Кой ми взе Сиренцето?!" е простичък и разбираем пътеводител, който всеки от нас може да използва, за да се справя с промените във всяка конкретна ситуация." - Майкъл Морли, старши вицепрезидент, Eastman Kodak.

    „Веднага щом прочетох „Кой ми взе Сиренцето?!" купих по един екземпляр за директорите от техническото направление на нашата фирма, защото съм убеден, че тази книга може да ни помогне да се справяме успешно с непрекъснатите промени, с които се сблъскваме в нашата работа - от променящите се екипи до разработването на нови пазари. И се надявам, че и те ще подарят по един екземпляр на хората, с които работят." - Джоан Банкс, специалист по ефективност на изявата, Whirlpool  

    8. „Произведено в Япония от Акио Морита, издателство „Жануа 98”, 15.00 лв.  

    Акио Морита (26 януари 1921 - 3 октомври 1999) - заедно с Масару Ибука, създава корпорацията Sony. Изобретател и идеолог на най-известните продукти на фирмата: Walkman, компакт-диск (CD), Betacam, MiniDisc, PlayStation и много други.

    Той е един от най-известните японски предприемачи на ХХ век. До края на своя живот Акио Морита е начело на Sony, продължавайки да бъде идеен вдъхновител за успеха на компанията и автор на множество перспективни иновации.

    Акио Морита е признат в световен мащаб за един от най-влиятелните хора в бизнеса. Стив Джобс многократно се е срещал с него и го счита за свой ментор. Черното поло и джинсите, с които Джобс е облечен на своите презентации, са вдъхновени от униформата на служителите на Sony.

    „Всеки предприемач трябва да я прочете.“ - Дейли Експрес

    Книгата „Произведено в Япония“ е един от най-увлекателните неофициални учебници по търговия и маркетинг.      

    9. „Европейски фондове, програми, проекти 2014 - 2020 от Ингрид Шикова, издателство „РИК Минерва”, 15.00 лв.  

    Проф. Ингрид Шикова е преподавател в катедра Европеистика на Софийски университкет Св. Климент Охридски. Цялата й професионална кариера е посветена на европейската интеграция.

    Книгата представя максимално достъпно и ясно обобщена и систематизирана информация за европейските фондове и програми през периода 2014-2020 г. Изданието има справочен характер и е полезно практическо помагало за всички, които имат интерес към участие в европейските програми. Целта му е всеки да намери своята програма и да преоткрие многобройните възможности, за които не е подозирал. Известно е, че успехът принадлежи на информираните. 

    10. „Ледоразбивачи: Как да накарате всеки кандидат да ви моли за презентация от Том  Шрайтер (Големия Ал), издателство „Анхира”, 7.00 лв.  

    В тази книга ще намерите ефикасни формули и много примери, които можете да използвате или модифицирате. След като научим как работят формулите, можем да създаваме неограничено количество Ледоразбивачи в съответствие с нуждите ни, за да ги използваме и предаваме на своята дистрибуторска мрежа. 

    Забавлявайте се, научавайки как да представяте вашата възможност пред негативни хора, позитивни, роднини, колеги, непознати… изобщо пред всеки като използвате забавните Ледоразбивачи, които допадат и на онези, за които са предназначени. Ако имате нужда от повече клиенти и дистрибутори, ако имате нужда от повече презентации, тогава тази книга е за вас. Посвещавайте цялата седмица на правенето на презентации вместо на търсенето на някой, пред когото да говорите. Никога повече няма да чуете някой от вашите дистрибутори да казва: Просто няма пред кого повече да говоря за нашата възможност”.   

      

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 3 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 18 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 19 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 20 часа
    преди 21 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие