сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6401 прочитания

    Коя е "Стартираща компания на годината” на България?

    Общо 12 компании получиха награди на церемонията на Central European Startup Awards - България
    26 септември 2017, 17:50 a+ a- a

    Coursedot е българската "Стартираща компания на годината". Това стана ясно на официалната церемония Central European Startup Awards (CESAwards) - България, организирана от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

    Стартъпът предлага онлайн платформа, чрез която свързва корпоративни и индивидуални клиенти, които търсят IT обучения за служителите си, с тренинг компании и инструктори. Наградата на церемонията получи съоснователят на компанията Теодор Панайотов, а сертификатът беше връчен от специалния гост на събитието - заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.

    Следващата стъпка за Coursedot и другите български стартираща фирми с призове е регионалното съревнование на CESAwards, което отново ще се случи в България - на 23 ноември в “София тех парк”.

    Международната церемония ще отличи най-успешните стартъпи в Австрия, Полша, Чехия, Сърбия, Словения, Словакия, Хърватия, Румъния, Унгария и България.

    Мисията на Централноевропейските стратъп награди е да разпознае уникалната и разнообразна природа на предприемаческата общност в тази част на региона – от стартиращи компании в сфери като интернет на нещата, изкуствен интелект, био- и финансови технологии, до споделени работни пространства, акселераторски програми и инвестиционни фондове.

    На церемонията бяха отличени още 11 компании в различни категории.

    В категорията "Най-добър стартъп в начален етап", където се отличават компании с до двегодишна история, които през последната една година са показали най-голям напредък по линия на своя растеж, иновации и въздействие в средата, в която оперират, победителят е Claimcompass. Стартъпът е специализиран в предоставянето на правна помощ за издействане на обезщетения при закъснели и отменени полети.

    В категория "Най-голямо социално въздействие" спечелиха EuroPATC, разработили иновативно високотехнологично решение осигуряващо по-надеждна защита на децата с аутизъм.

    Победителят в категория “Интернет на нещата” са Bee Smart Technologies, които дигитализират пчеларството с амбицията да изградят селското стопанство на бъдещето.

    В една от новите категории на формата – най-иновативна биотехнологична компания, отличената компания е създаващата иновации в сферата на фармацията Micar Innovation.

    Maj.io, която прави технологична революция в подбора на кадри, e победителят в битката за “Най-иновативна технология в областта на изкуствения интелект”.

    Призът в категория “Финтех стартъп” спечели Klear Lending - платформа за p2p кредитиране и инвестиране, конкурираща се директно с банките.

    Най-доброто решение за умни градове пък е електрическата триколка на Narcine.

    За най-добра акселераторска програма бяха определени Start it Smart | Pre- Accelerator, а за най-добро споделено работно пространство - най-големият споделен офис на София Puzl Coworking.

    Престижната титла “Инвеститор на годината” получиха от фонда LAUNCHub Ventures.

    30-годишния предприемач с български корени Адел Закут от Clippings.com беше отличен като “Основател на годината”.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 4 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 5 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 5 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 7 часа
    преди 10 часа