четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9213 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги за януари 2018 на „Сиела“

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през първия месец на годината
    06 февруари 2018, 10:18 a+ a- a

    „Произход” от Дан Браун продължава да е най-продаваното заглавие в България и през първия месец на 2018 според  класацията на книжарници „Сиела”. Вижте кои други книги влизат в топ 10:

    1. „Произход” от Дан Браун, „Бард”,  24.95 лв. (мека корица)

    В новия си трилър Дан Браун остава верен на стила си и включва теми от символизма, науката, религията, историята, изкуството и архитектурата. Действието в книгата започва от музея на модерното изкуство Гугенхайм в Билбао, събитията продължават в Мадрид, Барселона и Севиля. В центъра на сюжета е „парадоксалното взаимодействие между наука и религия”, а Робърт Лангдън се сблъсква с „двата вечни въпроса за човечеството: Откъде идваме? Накъде отиваме?”

    Робърт Лангдън, харвардски професор по символика и религиозна иконография, пристига в музея „Гугенхайм“ в Билбао, за да присъства на оповестяването на откритие, „което завинаги ще промени лицето на науката“. Организатор на събитието е неговият приятел и някогашен студент Едмънд Кърш - четирийсетгодишен милиардер футурист, чиито изумителни изобретения и предвиждания са му създали скандална слава по света. Тази вечер няма да е изключение: той обявява, че ще разкрие поразително постижение, което ще разтърси самите основи на човешкото битие.

    Грандиозното събитие обаче е хвърлено в хаос преди Кърш да успее да съобщи за безценното си откритие. Животът на Лангдън е в опасност и той е принуден да бяга с директорката на музея Амбра Видал. Двамата се отправят за Барселона в рисковано търсене на загадъчна парола, която ще отключи тайната на Кърш. Изправени срещу враг, който винаги е на крачка пред тях, Лангдън и Видал се лутат из лабиринтите на града. Насочвани само от енигматични символи и чудати произведения на модерното изкуство, двамата бегълци вървят по следи, които ще ги отведат до потресаваща истина, останала погребана... досега.

    2. Стефан Данаилов. Романът на моя живот от Георги Тошев, Книгомания, 24,00 лв.

    Изданието разказва от първо лице и смешни случки от детските пакости, и забавни истории от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности от живота на най-емблематичната ни кино звезда. 

    От страниците Стефан Данаилов припомня срещите си с редица лидери от близкото минало и настоящето, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като вдъхновение. 

    В края на книгата е поместена пълна филмография и списък на по-важните му театрални роли и награди.

    Макар да е дискретен в подробностите, „Романът на моя живот“ хвърля светлина върху отношенията му с Ирен Кривошиева, с Невена Коканова, с Аня Пенчева и с най-популярната актриса на полското кино Барбара Брилска.

    3. По-здрави бебета (второ обновено и допълнено издание) от Магдалена Пашова, Сиела, 15,00 лв.

    Всяко бебе се нуждае от майчина любов и подходяща храна, за да расте здраво и щастливо. И ако любовта идва като безусловен рефлекс, то храненето често пъти е свързано с много въпроси. Как храната е свързана с детското здраве? Кои са истинските и полезни храни сред многото хранителни продукти на пазара? От какви хранителни вещества се нуждае бебето?      Какво е нужно да знаем за кърменето? Кога и как да започнем със захранването? Как да изберем правилния вид захранване за нашето бебе? В каква последователност и как да въвеждаме новите храни? Как да приготвяме домашна храна за бебето, без това да ограничава времето ни с него? Как да храним прохождащото дете?

    На тези и на още много други въпроси дава отговори актуализираното и допълнено издание на книгата "По-здрави бебета" Магдалена Пашова, споделяйки знанията си като специалист по хранене от Института по природосъобразно хранене в Канада и практическия си опит като майка в България. Книгата е съобразена с официалните препоръки на СЗО, НЦОЗА и АПА.

    4. 101 отбивки за напреднали от Иван Михалев, Сиела, 16,90 лв.

    Третата книга от поредицата пътеводители до малко познати места в България е истинско предизвикателство за всички, които носят в себе си духа на пътешественика. В нея ще откриете много маршрути до пещери, водопади, природни феномени и скални манастири, до които няма нито табели, нито маркировка. До много от местата няма даже и пътеки.В изданието ще намерите информация и точни упътвания до:18 тракийски светилища, гробници и мегалити; 26 водопада; 10 изключителни пещери; 14 свещени места – манастири, скални църкви и параклиси; 7 крепости и антични градове; 10 изумителни природни феномена.

    8 екопътеки.Ще ви се наложи да вървите по планински била и дълбоки дерета, за да стигнете до тях. Това е и посланието на авторите – излезте от „зоната на комфорт“, време е за нещо по-екстремно! Защото най-интересните открития винаги са встрани от отъпканите пътища.Без скрити реклами на хотели и заведения. Защото това е книга за пътешественици, а не за туристи.

    5. Кодово Име Живот от Ваня Червенкова, Алианс Прес, 19,00 лв.

    "Те са меки, но аз трябваше да бъда твърда. Във всяка една секунда от двата си живота. Да, два живота. Правилно прочетохте. Това е изповедта ми, това е разголената ми душа – без цензура, без редактиране, без плагиатстване. Това съм аз! Трябва да ви предам всичко, което научих и разбрах, за да изпълня мисията си.

    Ще ви разкажа за детството си, за дните си като девойка, които останаха най-щастливите в живота ми, ще ви разкажа за борбата на една майка, за това как една жена може да победи, ще ви разкажа за Живота и за Смъртта, за болката, за ужасното, почти непоносимо страдание, за ужасите, през които преминах, за добротата, за любовта, за прошката, за щастието, за вярата, за всичко!

    Ще ви предам онези тайни, които видях там горе, откъдето малцина се връщат. Ще ви предам онова, което Великата сила, наречена БОГ, ми помогна да разбера и което съм длъжна да предам на колкото мога повече хора по света. За да разберат смисъла на своето съществуване, смисъла на Живота и смисъла на Смъртта!"

    6. Български народни приказки от Слави Ганев, Deja Book, 27,90 лв.

    Бългapcĸитe нapoдни пpиĸaзĸи ca пpъcнaти пo цялaтa ни зeмя ĸaтo дъxaви цвeтя – да ги cъбepeм, да ce oпиeм oт apoмaтa им, да paзĸaжeм зa нeгo нa oния, ĸoитo гo пoмнят ĸaтo cмътeн cпoмeн oт дeтcĸитe cи гoдини... и нa oния, ĸoитo oщe нe ca гo oпитвaли.

    Читателю, тази ĸнигa ти пpeдocтaвя възмoжнocт дa ce впycнeш в пpиĸлючeния cpeд poднитe пoлeтa, плaнини, peĸи и eзepa, cpeд гpaдoвe и ceлa, дa нayчиш зa нaй-близĸoтo дo poдoвия ти ĸopeн – живaтa cтapинa нa родния ти ĸpaй; зa дa знaeш, чe Дoбpyджa e билa влaдянa oт ĸpaлe, чe нaд Coфийcĸoтo пoлe ca лeтeли дъpвeни ĸoнe, чe мopcĸaтa цapицa cъc cияйнитe ĸocи e пpиcтъпвaлa oмaйнo ĸpaй Πepниĸ, чe нeдaлeч oт Ямбoл ca живeли oгнeн и вoдeн змeй, чe Бoтeвгpaд e бил дoм нa въpĸoлaĸ, a Велико Tъpнoвo – нa вaмпиp, чe нeдaлeч oт Блaгoeвгpaд e живял гocпoдapят нa ĸoтĸитe, чe във Bидин ce e paзxoждaл caм Гocпoд, че в Пловдив най-красивата княгиня се е обличала в дрехи от дърво, чe нaд Paзгpaд ca ĸpъжaли мaйcтopи cъc cpeбъpни ĸpилe…Xaйдe, eлa c нac, да пoлeтим нaд изcтpaдaлaтa ни зeмя, да нaдниĸнeм в пeщepитe нa змeйoвeтe, дa пoceтим Cлънцeтo в нeгoвия дoм, дa пoглeдaмe ĸaĸ caмoдивитe тaнцyвaт и ce cмeят...

    7. „Концлагерът "Белене" 1949-1987 от Борислав Скочев, „Сиела, 29,90 лв.

    За разлика от военно¬временните концлагери, „Белене“ функционира през един 40-годишен мирен период – но в перманентна война на тоталитарната държава срещу една или друга група от собственото ѝ население, в непрестанна насилствена промяна на обществото и човека. За цялото съществуване на концлагера „Белене“ през него преминават над 15 000 души – 11 000 без съд и присъда и 4000 затворници (1952–1953 г.). Това са голяма част от най-авторитетните в своята среда, най-непримирими¬те към налагания нов ред личности. 

    Борислав Скочев вади на бял свят цялата потресаваща истина за острова, който уби свободния човек. В книгата са проследени периодите на съществуване на лагера, законовите основания за въдворяване, организацията на концлагерната система, стопанската дейност и принудителния труд, агентурно-оперативната работа, охраната, режима, храната, облеклото, наказанията, медицинската помощ, опитите за бягства... разстрелите. А също проявите на съпротива срещу смазването на човешкия дух.

    Това изследване е резултат на десетгодишна работа в архива на Държав­на сигурност, на проучване на лични архиви и архивите на Политбюро, Ми­нистерския съвет и отдел „Затвори“ в ЦДА, на документи в архива на Радио „Свободна Европа“/Радио „Свобода“ в Будапеща, на достъпния онлайн архив на ЦРУ, на руски, холандски и британски архивни източници и на десетките мемоари на бивши концлагеристи.

    8. Избирам теб, ЛЮБОВ! от Алеона де Кама, 17,90 лв.

    В емоционалния роман “Избирам теб, ЛЮБОВ“ се разкриват различни нюанси на отношенията между мъжа и жената в модерния свят.

    Стилът на Алеона де Кама ще допадне на съвременния читател, който би могъл да открие себе си между страниците на книгата и да преосмисли направени вече или предстоящи избори в името на любовта или въпреки нея.

    "Момичета, това е един от най-дълбоките романи, които съм чела. За независими и силни жени (каквато е и самата авторка) и как те откриват своето сърце." - Наталия Кобилкина

    "Избирам теб, ЛЮБОВ!" ме грабна още със заглавието си. А след първата страница вече не исках да ме пуска. Реална история за наситеното усещане, когато любовта ръководи всяко твое действие. За непреодолимите чувства на спомените от миговете, когато си обичал... И въпреки това за необходимоста да поставиш себе си преди всичко... Защото истинската любов не е жертва, не е дълг, а осъзнат копнеж да обичаш безрезервно. И да си позволиш да бъдеш обичан така. Оттук нататък чакам с нетърпение какво още може Алеона де Кама!" - Яна Маринова.

    9. Дневникът на един Дръндьо №10 - Доброто старо време от Джеф Кини, Duo Design, 17,90 лв.

    Едно време животът е бил далеч по-хубав. Или пък не?Това е въпросът, който преследва Грег, докато целият град доброволно се изключва от мрежата и изоставя електронните джаджи.

    Но съвременният живот си има своите удобства, а дръндьото сякаш изобщо не е скроен за света на миналото.Напрежението нараства не само в дома на семейство Хефли, но и навън.Ще намери ли Грег начин да оцелее? Или преминаването в режим "ретро" ще се окаже твърде трудно за хлапе като него?

    10. „Възвишение“ от Милен Русков, „Жанет-45“, 17,00 лв. (нова корица)

    Книгата ни връща в епохата на Българското възраждане, когато двама бунтовници, приятели на Димитър Общи - т.е. малко революционери, малко разбойници, - участват в Арабаконашкия обир, което е само началото на множеството им перипетии. Постепенно те се включват и в трите вида тайна дейност - "конспиративна, експедитивна и революционно-разбойнишка", по израза на Стоян Заимов. Това е разказано с жива стилизация на българския възрожденски език, в който всичко изглежда по неповторим начин смешно и очарователно. Но не свършва така.

    "Както и в другите си романи, той върви срещу течението на лесното и повърхностно писане. Като възкресява яркия, мощен, смешен, омагьосващ, покъртителен първозданно свеж език на възрожденските ни писатели, Русков поднася темите, които създадоха България и българската литература, с нова сила и дълбочина, в диалог с Бога и фатума на историята. Глътка въздух в днешната задуха - онова литературно събитие, на което бяхме престанали да се надяваме." - Миглена Николчина.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 30 минути
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 1 час
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 2 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 18 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 18 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 19 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място