събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14834 прочитания

    Ако правиш това, значи си щастлив

    11 вдъхновения от Алберт Еспиноса
    27 март 2018, 12:07 a+ a- a

    „Когато хората ти задават дежурния любезен въпрос „Какво правиш, всичко наред ли е?“, е прието да отвръщаш с „да“, сякаш втората част на въпроса ти подсказва какво искат да чуят. Аз винаги отвръщам: „Вдишвам и се вдъхновявам“. Ако правиш това, значи си щастлив“.  

    Това са част от началните думи, с които Алберт Еспиноса ни въвежда в книгата си „Тайните, които никой не ти разкри“, която вече е на българския пазар („Бард“).  На 14-годишна възраст Алберт заболява от рак и в продължение на 10 години обикаля болници, подлагайки се на продължително и тежко лечение. Болестта му взема много - единия му крак, единия му бял дроб, къс от черния му дроб, но му и дава много: среща хора, които го научават на едни от най-важните уроци в този свят - уроци за силата на духа и щастието, вярата в мечтите и борбата за тях. Вижте част от тях, които той споделя под формата на вдъхновения:

    1. Светът е най-голямото игрище, което съществува. Всеки нов ден може да бъде любимият ти ден от годината. Бъди дете, което мечтае, и възрастен, който играе и сбъдва тези мечти. 

    2. Да забравиш да се смееш, е непростимо на всяка възраст. Избухвай в смях и в сълзи. Заслужава си дори да бъдеш съкрушен от тези две емоции. 

    3. Понякога скалата е толкова стръмна, че не можем да видим колко напредваме в изкачването. Колко пъти изоставяме битки, които вече сме спечелили? Обичай трудностите, нищо лесно не е ценно.

    4. Животът се състои в това да натиснеш дръжката. Никога не знаеш какво се крие зад една нова врата. Животът се състои в това да отваряш врати, да обичаш, да се сблъскваш с нови предизвикателства. 

    5. Не се ли умори да те е страх? Колко години си прекарал примирен, че животът е това, което ти се случва, а не това, което сам предизвикваш? Спри да се преструваш на заспал.

    6. Парченцета от пъзела в живота се подреждат само тогава, когато си готов да ги проумееш. Не взимай прибързани решения. Причината винаги се разкрива, когато необходимостта я осветли.

    7. Да спреш света, означава да решиш, че ще излезеш от него, за да направиш себе си или самия свят по-добър. Ти ли искаш да движиш света, или той да движи теб? Вселената помага на тези, които движат света. 

    8. Проблемът не е нищо повече от разликата между това какво очакваш и какво получаваш от живота и от другите. Проблемите се създават с мислене, а се разрешават с танц.

    9. Приеми решенията, които си взел. Приеми, че по-младото ти Аз е по-умно от теб. Ти просто имаш повече информация. Грешките са правилни решения, извадени от контекста. 

    10. Неочакваните случки са намек на какво трябва да обърнем внимание. Случайността е по-могъща от съдбата. Приеми, че някаква енергия на този свят ти помага да откриеш неща, които, изглежда, пропускаш.

    11. Създай своя интимен кръг. Ние сме ловци на енергия и трябва да търсим онези, които ни зареждат само като ги видим. Да бъдеш жив, означава да споделяш и да даваш. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    18 април 2024, 16:05
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    18 април 2024, 15:57
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    18 април 2024, 15:14
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство