вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11268 прочитания

    Успешните хора, които първо са се провалили

    Мерилин Монро била обявена за грозна, а Уолт Дисни – за човек без никакво въображение
    26 юли 2012, 14:58 a+ a- a

    Мерилин Монро

    Хората казват: „Успехът никога не идва веднага”. Историите на някои от най-успелите хора в киното, музиката и науката доказват на практика тази народна мъдрост.

    Знаете ли например, че първата успешна служба на Уинстън Чърчил е като премиер на Великобритания? Колкото и невероятно да звучи, той се е провалял на всяка друга политическа и кабинетна длъжност, която е заемал преди това.  По време на Първата световна войната Чърчил е  бил първи лорд на адмиралтейството, но катастрофалната Галиполска кампания, която той поддържа, води до неговата оставка, се казва в публикация в сайта на музея „Уинстън Чърчил”. Неуспехите му следват и когато служи като канцлер на хазната. Тогава той връща лирата стерлинг към златния стандарт в нейния предвоенен паритет. Този ход е широко разглеждан като грешка. 

    Business Insider събира историите на някои от най-успелите хора в света, с което потвърждава народната мъдрост, че успехът никога не идва лесно.

    За успехите на Мерилин Монро се знае много, но широко неизвестен факт е, че първият договор на звездата с Columbia Pictures се провалил, защото от студиото смятали, че тя не е достатъчно красива и талантлива, за да бъде актриса. По ирония на съдбата няколко години по-късно Мерилин се превръща в секссимвол на всички времена.

    Стивън Спилбърг

    Бащата на електрическата крушка Томас Едисон направил 1000 крушки, преди да изобрети тази, която работи. Освен това в училище учителите му непрекъснато му натяквали, че той не е достатъчно умен, за да учи каквото и да било, пише в официалната биография на учения, публикувана в thomasedison.com.

    Мечтата на небезизвестния Стивън Спилбърг  била да стане студент в Университета в Южна Каролина, САЩ. Той кандидатствал три пъти и въпреки това не бил приет. След това завършва друго училище и става един от най-прочутите режисьори в света.

    Уолт Дисни, чието име днес се свързва с най-добрите детски филми, бил уволнен от американско издание затова, че не нямал въображение и не предлагал добри идеи. След това той започва да се занимава със собствени бизнеси, няколко от тях се провалят. Първото му студио Laugh-O-Gram Studio, което основава през 1922, банкрутира през 1923. Филмът „Снежанка и седемте джуджета” му носи за първи път успех, пише Yahoo Voices.

    Уолт Дисни

    Соичиро Хонда  не бил одобрен за работа в „Тойота”, заради което остава дълго време без работа. По-късно започнал да прави мотоциклети и стартира собствен автомобилен бизнес.  Биографията му, пълна  с възходи и падения, е описана в FundingUniverse.com.

    Приживе прочутият художник Ван Гог успял да продаде само една картина и то на приятел. Сега картините му струват милиони.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 6 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 7 часа
    преди 7 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 10 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 10 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд