вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    25774 прочитания

    Вижте минималната работна заплата за всяка от страните в ЕС

    Колко работят и колко почиват в държавите от ЕС и Европейското икономическо пространство според данни на Главната инспекция по труда
    18 февруари 2015, 15:13 a+ a- a

    Главната инспекция по труда /ГИТ/ публикува на сайта си минималните ставки на възнагражденията, работното време и отпуските, действащи през 2014 и 2015 в страните от ЕС и държавите-страни по Споразумението за  Европейското икономическо пространство. Данните са събрани и обработени от експерти на Инспекцията по труда, а информацията е предоставена от оторизирани държавни органи в съответните държави или от сайтове, препоръчани от тях.

    В България от 1 януари 2015 минималната работна заплата е 360 лв. Платеният годишен отпуск, който се полага на работещите по трудови договори е най-малко 20 работни дни на година. Работното време е по 8 часа на ден, общо 40 часа на седмица.

    В таблицата (кликнете върху нея, за да я видите в голям размер) са минималните условия на труд и минималните ставки на заплащане, които всеки работодател в страна-членка трябва да осигурява на своите наети работници и служители, независимо дали те са граждани на съответната държава или на друга от ЕС. Според българското и европейското законодателство работодателят е длъжен да осигури и на командированите за повече от 30 дни работници и служители в други страни-членки минималните условия на труд и на възнаграждение в приемащата държава. Данните са събрани и обработени от експерти на Инспекцията по труда, а информацията е предоставена от оторизирани държавни органи в съответните държави или от сайтове, препоръчани от тях.

    Кликнете на таблицата, за да я увеличите
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 56 минути
    преди 5 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 6 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 7 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26
    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid