петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10605 прочитания

    Летище София мина на зимно разписание

    То ще продължи до 26 март 2016 и предлага нови дестинации, отпадане на някои прекачвания и увеличаване на честотата за най-използваните дестинации
    29 октомври 2015, 09:30 a+ a- a

    Полетното разписание на летище София Зима 2015/16 влезе в сила и ще продължи до 26 март 2016 г., съобщиха от аеропорта. През сезона 24 авиокомпании изпълняват директни пътнически полети от и до София по 57 въздушни маршрута, от които 55 са международни и 2 вътрешни.

    Ежедневни въздушни връзки има от столичното летище до Атина, Амстердам, Белград, Берлин, Букурещ, Варшава, Мадрид, Москва, Париж, Рим. Лондон, Виена, Мюнхен и Франкфурт са най-предпочитаните направления, с най-много редовни полети до тях.

    Новост през зимния сезон е увеличеният брой полети по източни направления. Има очаквания и за повече чуждестранни туристи по българските ски курорти. Полетите на Qatar Airways до Доха, които се изпълняват всеки ден, вече са без прекачване. Те са с удобни трансферни връзки към популярни дестинации в Азия и Тихоокеанския регион.

    Трети полет до Истанбул в четири дни от седмицата добавят от края на декември Turkish Airlines в обедните часове на разписанието. Той също дава възможност за удобни връзки по разширяващата се мрежа от дестинации на авиокомпанията.

    Година след откриване на новата линия Дубай Интернешънъл – София, Flydubai увеличава своите полети от два на три седмично.

    Петте нови въздушни маршрута, които Wizz Air откри в края на юли 2015 г. до Женева, Кьолн, Меминген, Неапол и Бари, остават с непроменено разписание и през зимата. През този сезон линията до Милано/Бергамо е с ежедневна честота на опериране. „България Ер“ също пътува до Милано/Малпенса.

    Туристическият сезон започва от средата на декември с нови авиокомпании и маршрути. Две нови сезонни редовни линии се добавят към разписанието на летище София. Thomas Cook UK за поредна година ще лети всяка събота от Лондон/Гетуик и от Манчестър. Тази зима полетите му са отворени за редовна продажба и за индивидуалните туристи.

    С подобно предложение от 11 януари 2016 г. Wizz Air стартира редовни полети от София до Бристол. Линията ще се обслужва 2 пъти седмично в понеделник и четвъртък.

    С дългогодишния превозвач Thomson Fly ще пристигат от Лондон, Манчестър и Бирмингам туристите за българските зимни курорти.

    За втора поредна година английската авиокомпания Jet2 ще лети до София, но вече с разширена програма от три маршрута – Манчестър, Ейст Мидланд и Нюкасъл.

    Новите сезонни авиопревозвачи са Norwegian и Enter Air, които ще изпълняват туристически чартъри съответно от Лондон/ Гетуик и Бристол.

    Разписание Зима’2015/16 по вътрешни линии включва шестнадесет полета седмично от София до Варна и четири пъти седмично до Бургас.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 9 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 9 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 10 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 12 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години