петък, 23 февруари 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  365 прочитания

  S&P повиши кредитния рейтинг на София

  Оценката на рейтинговата агенция е, че Столична община става още по-привлекателно място за инвестиции
  07 декември 2017, 09:46 a+ a- a

  Международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" (S&P Global Ratings) повиши дългосрочния кредитен рейтинг на София от ВВ+ на ВВВ- със стабилна перспектива.

  Така той вече влиза в групата на „инвестиционните рейтинги“. Това означава, че Столична община става още по-привлекателно място за насочване на инвестиции.

  Добрият рейтинг е не само полезен ориентир за чуждестранните инвеститори, а и за самата община и нейните граждани, защото помага за привличане на по-евтин финансов ресурс за реализиране на капиталовата програма на столицата, коменитрат от Столична община.

  В мотивите на S&P Global Ratings се посочва, че в подкрепа на вътрешноприсъщия рейтинг на Столична община е статутът на града като административен, финансов и търговски център на България. Според рейтинговата агенция това допринася за диверсификацията и дава основания за прогнозиране на устойчив икономически растеж на местната икономика.

  Стабилната перспектива отразява тази на рейтинга на България (BBB-/стабилна перспектива/A-3) и факта, че икономиката на София е по-силна от средната за страната. По тази причина S&P дава на Столична община максималния възможен рейтинг за българска община, който е равен на държавния.

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 16 часа
  Парламентът даде достъп на финтех компаниите до банковите ни сметки
  Новата евродиректива за платежните услуги беше окончателно приета от Народното събрание
  преди 16 часа
  ЧЕЗ продава активите си в България
  Купувач е българското дружество "Инерком България"
  преди 21 часа
  Частната болница „Вита“ откри нова база
  Инвестицията е на стойност над 20 млн. лева
  преди 23 часа
  Една трета от хората предпочитат телефоните пред семействата си
  Проблемите със смартфоните се задълбочават сред по-младите поколения като повече от половината от тях описват телефона си като своя най-добър приятел, сочи международно проучване