четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14173 прочитания

    Боб Дойл: Не се отказвайте от това, което искате да бъдете

    За Закона на привличането, формирането на визия за бъдещето и постигането на успех, вижте какво споделя един от участниците във филма "Тайната"
    15 май 2017, 16:52 a+ a- a

     „Успех е да прекарвате дните си, правейки неща, които ви изпълват с радост и страст, и получавайки подходяща отплата за това“, споделя вижданията си пред екипа на Economy.bg Боб Дойл. Той е един от участниците във филма „Тайната“ и активно популяризира Закона за привличането – концепцията, че мислите и емоциите ни са начин да общуваме с Вселената и да предизвикваме появата на събития, хора и обстоятелства в обкръжаващата ни действителност. Автор е на книгите „Следвай страстта си" и „Богатство отвъд разумното".

    Дойл ще проведе семинар на 16 май в София по покана на Cteam. Свързахме се с него, за да ни разкаже повече за Закона за привличането. Вижте какво сподели той:

    Г-н Дойл, какво представлява Законът за привличането?
    Ние играем роля и можем да я променим по всяко време. За да можем да направим това, да сме способни да оценим как искаме нещата да бъдат различни, трябва в известен смисъл да се откъснем от това, което сме направили своя истина. Да си кажем по отношение на негативното нещо – това е просто един възможен сценарий и всички действия, които са ме довели дотук. Ами ако променя действията си, започвайки именно сега? Очевидно е възможно да се озова в друга позиция. Законът за привличането не е някаква вълшебна пръчка, а принцип на физиката, който ни направлява във всеки един момент.  От гледна точка на науката, всеобщото разбиране е, че всичко е енергия. Енергията сe подчинява на определени закономерности. И когато говорим за Закона за привличането, имаме предвид точно това. Той определя как енергията се съчетава, за да изгради нашето възприятие за света. Ние като човешки същества също сме просто енергия. Една от най-основните ни функции е да интерпретираме останалия океан от енергия, в който живеем. Законът за привличането гласи, че ние привличаме в своята опитност онези неща, с които сме в енергийно съзвучие.

    Вижте какво споделя Боб Дойл за Закона за привличането.

    Значи ли това, че според Вашите разбирания ще привлечем в живота си всяко едно нещо, за което мислим?
    Не влизаме в съзвучие с нещата само когато целенасочено мислим за тях, правейки си визуализиращо табло, да речем. Много от мислите и чувствата ни са на автопилот. Не е като за всяко нещо да се спираме и да се запитваме: „Ами сега как се чувствам от това?“. Тук се крие и известна опасност, защото понякога пропускаме да видим в каква насока трябва да променим мисленето си, така че да е в съзвучие с това, което искаме. Нашите мисли определено във всеки един момент определят нашето възприятие на реалността, защото всяка мисъл е свързана с определен емоционален отзвук, дори да става въпрос за нулева реакция. Вселената винаги ще откликне на това, което ние преобладаващо изпращаме. Накратко, със своите мисли и чувства ние казваме: това е това, което е. Дори да мислим за нещо, което се е случило в миналото, или за нещо, за което се тревожим в бъдеще, нашите емоционални преживявания са сега и излъчваме тази вибрация сега. Това е нашият опит. Да сме наясно какво мислим и най-вече какво чувстваме, е изключително важно.

    Трябва ли да избегнем отрицателните мисли и чувства на всяка цена?
    Не можем да избегнем отрицателните си емоции или мисли. Така сме устроени. Вижте, ако не трябваше да имаме отрицателни емоции, нямаше да имаме способността да ги изпитваме. Имаме огромен диапазон от емоции от онези, които не харесваме, до чиста радост. Така сме устроени. Тези отрицателни чувства се появяват, за да ни кажат: „Хей, време е да бъде направена промяна“. По някакъв начин вече не сте в съзвучие с това, което казвате, че искате, с тези чувства, които са наистина положителни, които ви вдъхновяват. Това е възможност за нас да регулираме своите действия, мислене. Но това, което обикновено се случва, е, че хората се фиксират: „О не, това негативно нещо!“, „Защо все на мен се случва!“.  Това, което бихме могли да направим, е просто да приемем нещата. Да се възползваме от обратната връзка – „Я, негативна мисъл, значи трябва да променя нещо – в мисленето си, в начина, по който възприемам нещата.“

    Смятате ли, че хората знаят какво искат?
    Не мисля, че знаят. Повечето хора изцяло реагират, не са научени, че могат да обърнат този мисловен процес и че имат контрол.  Много от нас са отраснали с идеята какво е успехът, какво е щастието. И тези определения са дошли от други хора. Тази визия за успех може да има, но може и да няма нищо общо с това кои сте вие и каква е вашата страст и какви са вашите ценности. Израстваме много заблудени и си мислим, че не можем да бъдем хората, които искаме. Затова се опитваме да бъдем следващото най-близко нещо. Никога няма да бъдете вдъхновени от визия, която не е наистина ваша.

    В опита си като коуч как се справяте със ситуация, при която клиентът ви не знае какво иска?
    Винаги, когато работя с клиент или провеждам коучинг, питам: „Каква е визията Ви точно сега?“. Отговарят ми: „Не знам“. Казвам им: „Измислете нещо, ами ако можехте да започнете отначало?“ Целта е човекът насреща да се отпусне и да му позволите да се заиграе с тази мисъл. Първоначално хората мислят на дребно, защото се опитват да мислят реалистично.

    Колко конкретни трябва да сме при формирането на своите желания?
    Да имате визия, не означава да сте убедени, че нещата трябва да се случат точно по определен начин. Защото това е просто нашата идея как бихме могли да предизвикаме дадено чувство. В действителност поредицата от събития, които ще ни дадат желаните чувства, може да е съвсем различна. Вселената резонира с чувствата. Ако сме наясно с чувствата, Вселената може да ни предостави възможност да предприемем съответните действия, за да получим тези чувства. Може да изглежда, а може и да не изглежда, както първоначално сте си я представяли. Визията винаги ще се развива. Знанието, че това е нормално, също помага. Някои хора се настройват: „Трябва да направя нещата правилно!“, „Трябва да знам точно каква е моята визия.“  Ако сте извели на преден план визията си, ако сте се настроили на съответната вълна, вярвайте на това, което Вселената ви поднася, вероятно е свързано с придвижването ви там.

    Вижте какво споделя Боб Дойл за предприемането на "вдъхновени" действия.

    Като че ли у хората често се формира представата, че Законът за привличането означава те да седят кротко на стола си, да визуализират определени желания, да се отдадат на положителни емоции и да чакат да стане чудо. Каква е ролята на личните ни действия?
    Не съм сигурен как, но по някакъв начин се е създала огромната заблуда, че Законът за привличането е да си затворите очите, да си представите нещо и просто да чакате то да се появи. Може и да се случи по този начин. Понякога нещата просто се случват. Вероятно се дължи на пълната липса на съпротива. Но в повечето случаи е танц. Отново не става въпрос за вас и Вселената. Вие сте част от Вселената. Заедно създавате всичко това. Имате визията, вдъхновена от чувствата ви, страстта ви, усещането ви за цел и какво искате да правите. Имате това чувство и Вселената казва: „Добре, ще отговорим на това“ и започва да оркестрира осъществяването на вашата визия. Започва комуникация чрез интуицията ви. Може да ви дойде идея да напишете статия, да отидете до магазина, да се обадите на приятел и други малки неща. Трябва да предприемете тези действия. Не може да си стоите там и да кажете: „Благодаря, но предпочитам да не се възползвам“. Но това е много различно от многото работа. Чуваме постоянно, че се изисква здрава работа. Това, което се изисква, са много вдъхновени действия. Не е необходимо да бъде трудно. Когато ние отговаряме на Вселената, може да работим и по 16-20 часа на ден. Отстрани изглежда, все едно се убиваме от работа. Но вътрешно чувстваме радост, страст, правим това, което обичаме, и това ни придвижва напред.

    Как реагирате на хора, които са скептични към Закона за привличането?
    Разбирам скептицизма, защото израствайки, никога не съм си поставял това като цел за кариерно развитие -  да стана гуру по темата за личностно развитие. Ако слушах някой друг да споделя нещата, които аз разказвам, и аз щях да проявя скептицизъм. До момента, до който не осъзнах енергийния ефект, който моите мисли имат. Когато излезе филмът „Тайната“, хиляди хора яхнаха гребена на вълната и започнаха да продават системи за прилагането на Закона за привличането. Системи, които са изключително опростени и не са пълни, от типа „3 прости стъпки“. Хората си купиха програмите, защото искаха магията да се случи и на тях. „Трите стъпки“ обаче не вършат работа, защото не третират никое от нещата, които пречат на хората да приложат Закона за привличането успешно. И хората решиха, че цялото нещо е измама. Разбирам това. Но аз нямам интерес да оборвам хората и да защитавам себе си или позицията си.  Не дебатирам по темата. Моята роля е да говоря с хората, които искрено искат да разберат как работи Законът за привличането.

    С какви трудности се сблъскват хората при прилагането на Закона за привличането?
    Да нямат ясна визия – това в общия случай е първото препятствие. Трябва да си изясните това, за да получите вдъхновение. Много хора просто повтарят едно и също. Искам това, искам онова. Вече без да влагат емоция. Всъщност те търсят решение на проблем. Изпълвате съзнанието си с твърдението „Имам проблем“. На това Вселената отговаря: „Така е, имате проблем.“ Защото тя е в съзвучие с вас. Вместо да се фокусирате върху проблема, може да го използвате като трамплин. Друго препятствие е някакво усещане, че не сте достатъчно добри и че не заслужавате съответното нещо. Затова може да има много причини – обществен натиск, ценностна система в семейството. Част от нашата работа е да разберем откъде идва това убеждение. Ако разберете каква е причината, можете да погледнете нещата от различен ъгъл.

    Какво могат да очакват хората от Вашето представяне в София?
    Вълнувам се за това предстоящо събитие, защото планирам да направя нещата малко по-различно този път. Целта ми в София е да достигна до умовете на хората, които са истински любопитни и искат живот, изпълнен със страст. Ще говорим за целия процес – какво е и какво не е Законът за привличането, как определяте визията си, каква е вашата интуиция, какво е вдъхновено действие и как го разпознавате. Целта ми е хората да напуснат стаята точно с това, от което имат нужда, за да почне Законът за привличането да работи за тях.


    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС