събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6534 прочитания

    Джуниър Ачийвмънт България чества 20-годишнина

    За отбелязването на събитието, целите на организацията и натрупания опит вижте какво сподели изпълнителният директор Милена Стойчева
    14 ноември 2017, 16:32 a+ a- a

    Джуниър Ачийвмънт България е най-голямата и най-старата неправителствена организация в България, развиваща предприемаческата култура и умения на младите хора. От създаването ѝ през 1997 досега, в нейните образователни инициативи са се включили над 300 хил. души. Организацията ще отбележи своята 20-годишнина, като организира международен форум под надслов „Investing in Europe’s Transformers“. Събитието ще се състои на 29 ноември във филмово студио „Ню Бояна“ от 15:00 до 18:30 часа и за участие в него е необходима предварителна регистрация.

    За да разберем повече за форума, за целите, които Джуниър Ачийвмънт България си поставя занапред и за уроците, които организацията е натрупала за 20 години опит, се срещнахме с нейния изпълнителен директор – Милена Стойчева. Ето какво сподели тя пред екипа на Economy.bg

    Какво представлява Джуниър Ачийвмънт и с какво се занимава тази организация в България?
    Джуниър Ачийвмънт България е образователна организация, която гради създаването на култура, поведение и начин на мислене в посока изграждане на предприемачески светоглед.

    С какво се занимава Джуниър Ачийвмънт България? Вижте какво сподели изпълнителният директор Милена Стойчева  пред Economy.bg.

    Организацията е създадена през 1997г. Наблюдавате ли съществена промяна в предприемаческата среда сега спрямо тогава?
    Нашата организация стартира преди 20 години и тогава мога да кажа, че средата беше сравнително „дива“, като в Дивия Запад. Все още не съществуваха достатъчно условия и фактори, които да разпознаят подобно поведение и подобен вид образование като нещо, което да носи добавена стойност на всеки един от нас. И затова съм наистина горда с успехите в тая посока. Първо на България, защото мисля, че в България има напредък. Но също и с тези на нашата организация, която игра значителна роля в създаването на това ново поведение и нов начин на мислене сред младите хора, а покрай тях и сред всички останали.

    Кои са най-ценните уроци, които научихте като организация през тези 20 години?
    Ние също бяхме стартъп, който през годините се утвърждаваше и израстваше. Така че един от уроците е, че партньорството е много важно и то трябва да се гради всяка година, с всяка една стъпка, с всеки един участник в средата, с всеки един наш партньор – било той ученик, учител, училище, бизнес или обществените организации, с които ние много активно работим. Тази година дори постигнахме нещо още по-голямо в тая посока. Имаме споразумение с 20 общини в страната, което създава основата за нови партньорства на регионално ниво и за създаване на капацитет по места, който да засили предимствата на регионите, на общините и да задържи младите или пък да създаде възможности за тях да развиват там своята дейност. Независимо че има препятствия и много предизвикателства, ние вярваме в значимостта на образованието и урокът е, че това е бил правилният път и трябва да продължаваме така. Т.е. трябва да преследваме както предприемачите със същата тази страст целите и мисията си.

    Вижте какво сподели пред Economy.bg Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България, за опита, който организацията е натрупала.

    А каква цел сте си поставили?
    Третият последен урок, който ще споделя, е свързан с това, че ние в момента имаме нова цел.  Тя е с помощта на онова, което градим и сме създали досега, с помощта на образованието от предприемчиви хора да стигнем до това ние да се възприемаме, да започнем да мислим като една и да бъдем щастлива нация. Бихме искали да допринасяме за развитието на средата и като цяло за това хората в България, които работят и икономически се реализират, да могат да усещат и удовлетвореността от работата си и да допринасят за едно по-добро общество.

    Предстои да отпразнувате вашата 20-годишнина. Какво ще представлява събитието?
    Събитието ще бъде един форум – предизвикателство. Искаме да покажем през модели, които сме установили като добри практики като част от нашата мрежа, че чрез модерно образование, чрез изграждане на предприемаческа компетентност и начин на мислене може да се създаде условие за това и цялата държава да върви в посока, в която има по-добри условия за живот.

    Как ще бъде отбелязана 20-годишнината на организацията? Вижте какво сподели пред Economy.bg изпълнителният директор Милена Стойчева.

    Кои ще бъдат някои от най-интересните моменти в програмата?
    Поканили сме лектори от Щатите. Много вдъхновяващ човек – Гари Шонингер, който говори за предприемаческото мислене и култура. Правил е подобни презентации пред икономическия форум в Давос. Имаме колеги от нашата мрежа от цяла Европа, представители на бизнеса от Европа и от Щатите, както и хора, които тук са направили доста за развитието на средата.

    Колко хора очаквате?
    Очакваме около 500-600 души.  Би могло да стане и още по-мащабно, но, за съжаление, сме ограничени малко от средата. Така или иначе, каним всички, които имат желание –  учителите, представителите на местната власт от различни градове, както и бизнеса - да се включат в този форум.

    Как става това?
    Няма такса, но трябва да се регистрират. Това може да бъде направено на нашия сайт. Има програмата, лекторите. Събитието ще бъде във филмово студио „Ню Бояна“, така че обстановката също ще бъде безкрайно интересна. Това е част от виждането ни да работим с използването на дигиталните технологии и изкуството в подкрепа на новата визия за образование.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство