събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3532 прочитания

    Икономиката се трансформира, трансформирайте се и вие

    Новите технологии и икономически сили предполагат нови подходи, но и нови възможности за успех и кариерно развитие, категоричен е предприемачът Джеймс Алтъчър
    16 септември 2014, 11:01 a+ a- a

    Джеймс Алтъчър e предприемач, гросмайстор, инвеститор и писател, който знае как да печели по време на криза. А също и как да губи. Стартирал е повече от 20 различни бизнеса и компании, фалирал е поне 10 пъти, продал е няколко фирми със значителна печалба, написал е 11 книги.

    В книгата си „Изберете сами“, която „Обсидиан“ издава у нас, с помощта на конкретни примери и най-вече с невероятния си опит, неизчерпаема енергия и оптимизъм Алтъчър ни помага да открием пътя към един нов и по-добър свят.

     Новите технологии и икономически сили предполагат нови подходи, но и предлагат нови възможности за личен успех, кариерно развитие и социален престиж.

    „Светът се променя. Рухват пазари. Изчезват работни места. Всичко, което сте смятали за сигурно, вече не съществува. Единствено и само от вас зависи да решите какво ще правите с живота си. Изберете сами“, призовава Алтъчър.  

    Ето какво пише той в увода към книгата: „През последните двайсет години се провалих с осемнайсет от двайсетте бизнеса, с които се захванах. Пет-шест пъти променях изцяло курса и се насочвах към различни сфери – софтуер, финанси, медии. Написах десет книги. Изгубих много служби. Бях разгромен, проснат по гръб, решен на самоубийство, отчаян, изпаднал в паника, депресиран. И всеки път ми се налагаше да преоткривам себе си, целите си, кариерата си. В повечето случаи не си давах сметка за стъпките, които повтарях непрекъснато, били те положителни или негативни. Веднъж постигнал успех, неизбежно се връщах към пагубните си навици и започвах да пилея с лека ръка спечеленото... И тогава с едно прещракване нещата си дойдоха на мястото. Всичко се промени. Случи се, когато си дадох сметка, че няма кой да свърши работата вместо мен. Ако исках да успея, да оцелея, трябваше сам да направя избора си...Вече не можем да си позволим да разчитаме на други и да повтаряме грешките си от миналото. Дошла е приливната вълна, а с нея и коренната промяна в живота ни. Средната класа пропада, работните места изчезват и всеки сектор от икономиката е в процес на трансформация. За да бъдат в крак, хората също трябва да се трансформират. Това означава, че всяка секунда трябва да правите личен избор, за да успеете“. 

    Вижте видео, в което той разказва за своята история и поуките от своя опит: 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство