сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    16153 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги за февруари 2017 на книжарници „Сиела“

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    01 март 2017, 17:06 a+ a- a

    Вижте кои са най-продаваните заглавия на българския книжен пазар според класацията на книжарници „Сиела” за месец февруари 2017:  

    1. „Детски и домашни приказки“ от Братя Грим, Deja Book, 27,90 лв.

    „Ако искате децата ви да бъдат умни, четете им приказки. Ако искате да бъдат много умни, четете им много приказки.“ - Алберт Айнщайн

    „Романите трябва да обичаш, приказките – да бленуваш.“ - С. Т. Колридж

    Онова, което ни плаши днес, е съвсем същото като другото, което ни е плашило вчера.“ - Алфред Хичкок

    „Царството на приказките е обширно, с безкрайни дълбини и висини, изпълнено с какво ли не: всякакви зверове и птици; безбрежни морета и незнайни звезди; красота, която е и чародейство, и безконечна заплаха; насладите и злочестините са остри като кинжали. Да се поскиташ из тия владения, може да бъде считано за истински късмет.“ - Дж. Р. Р. Толкин

    „Разбира се, че приказките са заразни. Можеш да ги прихванеш. Те са общото ни разменно средство с онези, които са бродили по земята преди да се родим. Да разказвам на децата си приказките, предаден ми от моите родители и прародители, ме кара да се чувствам част от нещо много специално и чудато, част от безспирния поток на живота.“ - Нийл Геймън

    2. „101 романтични места в България” от Иван Михалев, Елина Цанкова, „Сиела”, 21,90 лв.

    Маса за двама на брега на морето. Дегустация на вино сред ароматните лозя. Приключения в дивата красота на планините, далеч от шумотевицата на града. Почивка с коктейл в ръка сред сенките на бели балдахини. Или разходка сред градините на бляскавите дворци от миналото. Представите на хората за романтика са много различни. Но едно е сигурно. Има места, които могат да ви накарат да се влюбите. Не просто в красотата на природата, но и в човека до вас. Те притежават особена магия, която трудно се описва с думи, но се усеща, когато сте там. Защо да чакате специален повод? Опаковайте багажа и прегърнете пътя. България е пълна с места, които си струва да споделите с любимия човек. Имаме 101 причини да смятаме така. 

    3. „Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” от Фредрик Бакман, „Сиела”, 7,90 лв.

    „Честно казано, не написах историята с идеята да я прочетете. Просто се опитвах да подредя собствените си мисли, а аз съм от хората, които трябва да ги видят изложени на хартия, за да ги проумеят. Те обаче се превърнаха в малък разказ за това как преодолявам постепенната загуба на най-великите умове, които познавам, как може да ти липсва някой, който все още е тук, и как искам да обясня всичко това на децата си. И сега пускам думите си да си отидат, пък каквото ще да става.”

    Фредрик Бакман разплака хората отново. 63 страници, изпълнени с толкова много нежност и любов. Спомените са най-големите ни скъпоценности - сватба, раждане, дипломиране... Толкова много моменти, които живеят само в спомените. Баби, дядовци и внуци и специалната връзка, която имат помежду си. Ето я – приказката за страха и любовта, които през повечето време крачат редом, ръка за ръка. Приказка най-вече за самото време. Докато все още разполагаме с него.   

    4. „От погрешната страна на раздялата“ от Майкъл Конъли, „Бард“, 15,99 лв.

    Хари Бош е най-новият частен детектив в Калифорния. Не се рекламира, няма офис и е много придирчив към клиентите си, но това няма значение. Трийсетте години в полицейското управление на Лос Анджелис говорят сами за себе си.

    Не след дълго към него се обръща един от най-големите магнати на Южна Калифорния. Отчаяно желаещ да научи дали има наследник, умиращият магнат наема единствения човек, на когото може да се довери – Бош. Залогът е огромно богатство!Бърз, непредсказуем и завладяващ, романът показва, че Майкъл Конъли продължава да изумява с постоянното си майсторство и талант.

    5. „Първите седем“ от Боян Петров, „Вакон“, 25,00 лв.

    Когато приключението е закодирано в ДНК-то, а сечивото се е превърнало в естествено продължение на ръката, единственият възможен път е нагоре. С успешната атака на Нанга Парбат през 2016 г. жадният за нови хоризонти Боян Петров вече е стъпвал на осем от най-високите върхове на планетата. Постижение, което прави увенчаването на България с престижната „Хималайска корона“ – изкачването на всички 14 осемхилядника – по-близо от всякога.

    Но как се оцелява толкова дълго насред пейзаж, изпъстрен с невъобразими скални отвеси и бездънни цепнатини, където просто няма място за грешки? Как едно 17-годишно момче, мечтаещо за гигантите К2 и Канчендзьонга от книгите на Джо Таскър, ще се научи да преглъща умората и болката, да крещи „не“ в лицето на болестта?

    В „Първите седем“ Боян разказва за изпитанията, провалите и успехите, които съпътстват изкачването на първите 7х 8000, формирали го като блестящ катерач и лидер. Книгата е своеобразен наръчник за изкачване на високи върхове, в който детайлно се описват физическата подготовка и организацията, предшестващи експедициите към връх над 7000 метра. 

    6. „Човек на име Уве” от Фредрик Бакман, „Сиела”, 14,00 лв.

    Фредерик Бакман е известен шведски блогър и писател. Уве е роден в блога му, където хиляди читатели гласуват Бакман да напише роман за героя си. Така една от статиите е прочетена над 600 000 пъти, а романът само в Швеция е продаден в над 400 000 копия.

    Уве е на 59, заклет почитател на колите Сааб, вечно недоволен и гневен, наричан е изпълнения с горчивина кошмарен съсед. Той е темерут – от хората, които сочат с пръст онези, които не одобряват, и се отнасят към тях като към крадци, хванати пред прозореца. Той има твърди принципи, непоклатима рутина и е лесно избухлив. Една сутрин бъбрива млада двойка с две весели дъщерички се нанасят в съседна къща и случайно смачкват пощенската му кутия. Случката води до комичния и трогателен разказ за безпризорна котка, неочаквано приятелство и древното изкуство да дадеш на заден с ремарке. Всичко, което се случва, ще промени киселия старец и ще разтърси до основи кварталното сдружение на живеещите.  

    7. „Да оцелееш като родител“ от Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, „Сиела“, 14,00 лв.

    „Майко Мила!” - първият сайт в България, създаден да дава подкрепа и облекчение на майките, а също и да ги развеселява (представете си каква наглост – те обичат да се смеят!!), напуска модерните предели на интернет и се влива в аристократичните редици на книгите.  „Да оцелееш като родител“ от създателките на сайта Майко Мила! - Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, е място, в което ще намерите отговор на много и важни въпроси от сферата на родителството, като например:

    Как да запазим разсъдък, ако се окаже, че сме родили не дете, а нощна птица от семейството на кукумявките и по тази причина не сме спали вече 2 години, 8 месеца и три дни?  

    Ако качим 140 килограма за три бременности, в колко басейна ще трябва да се влеем, за да ги свалим?

    Има ли секс след раждането и как да го познаем?  

    Ако едното дете яде само грах, второто НЕ ЯДЕ пилешко, третото лази по земята и яде каквото падне, а мъжът ви е алергичен към картофи, колко време ви дели от уюта на лудницата?

    Как да бъдем ПОНЕ МАЛКО от помощ, когато жена ни се трепе да ражда в родилното (за мъже)?

    8. „Нощта е също слънце“ от Божана Апостолова, „Жанет 45“, 14,00 лв.

    В новия си роман „Нощта е също слънце“ Божана Апостолова разказва една вълнуваща любовна история. Вълнуваща, защото в известен смисъл е изключителна, макар героите да са привидно стандартни – талантлив художник и гимназиална учителка по руски език и литература. Но Тя и Той, изправени на ръба на своя нестандартен личен проблем, ще трябва да се справят не само с мрака в личния си живот, но и с хаоса на едно трудно време – времето на прехода, което ненатрапливо се превръща в третия главен герой.

    Как да останем човеци, как да опазим достойнството си, доколко съдбата има власт над нас, кое е най-важното в живота ни – все въпроси, които авторката не просто маркира, а талантливо „разисква“ с нас върху 186-те страници на тази книга. И отговорът е винаги един: любовта.  

    Ако вярвате в това, вие сигурно ще си купите тази книга. А ако сте загубили вяра – тогава задължително си я купете! Ще ви подейства целебно.     

    9. „Хари Потър и Прокълнатото дете” – първа и втора част (специално предварително издание на сценария) от Дж. К. Роулинг, Джон Тифани, Джак Торн, „Егмонт”, 19,90 лв.

    Животът на Хари Потър никога не е бил лесен – особено сега, когато вече е претоварен с работа служител на Министерството на магията, съпруг и баща на трима ученици.Докато Хари се бори с миналото си, което все още го преследва, неговият най-малък син Албус се опитва да приеме тежестта на семейно наследство, което никога не е искал. Докато минало и настояще застрашително се сливат, баща и син ще научат неудобната истина, че тъмнината често идва от най-неочаквани места.Базирана на оригинална нова история от Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн, Хари Потър и Прокълнатото дете е пиеса на Джак Торн. Това е и осмата история за „момчето магьосник“ и първата, представена официално на сцена. Това специално предварително издание на сценария прави продължението на приключенията на Хари Потър, неговото семейство и приятели достъпно за читателите навсякъде веднага след световната премиера на пиесата в лондонския театър „Уест Енд“ на 30 юли 2016 г.Театралната постановка Хари Потър и Прокълнатото дете е продуцирана от Sonia Friedman Productions, Colin Callender и Harry Potter Theatrical Productions. 

    10. „Родители и деца - трудните взаимоотношения“ от Хорхе Букай и Демиан Букай, „Хермес“, 14,95 лв.

    Дългоочакваната първа съвместна книга на Букай-баща и син за трудните отношения между родители и деца!Особеното в това заглавие е, че то е дело на двама психолози, представители на различни поколения. Те разглеждат отношенията в семейството от две допълващи се гледни точки: смелостта на младостта се сблъсква с мъдростта на опита. Изпъстрено с множество примери и разиграни ситуации, заглавието предлага нестандартен подход към решаването на проблемите в семейството. Това е книга, чиято цел е да изглади неразбирателството между деца и родители и да хвърли мост между поколенията.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 минути
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 2 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 17 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 18 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 19 часа
    преди 19 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие