неделя, 25 февруари 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  794 прочитания

  Биографията на принц Чарлс излиза в България

  Сали Бидъл Смит, бестселър автор на „Ню Йорк Таймс”, ни представя първата мащабна биография на принц Чарлс за последните 20 години
  14 ноември 2017, 10:51 a+ a- a

  Кой всъщност е принц Чарлс – самотното, тъжно малко момче, тийнейджърът, търсещ смисъла на живота, наслаждаващият се на привилегиите си аристократ... или може би човек, когото светът съвсем не познава? Как е понесъл болката от един нещастен брак, как е отглеждал осиротелите си синове, как след дълги перипетии на 60 години се жени за онази, която е обичал цял живот...?   

  Първата мащабна и задълбочена биография на принц Чарлс за последните двадесет години излиза в България, съобщават от издателство „Еднорог”. „Принц Чарлс: страстите и парадоксите на един невероятен живот” от Сали Бидъл Смит ни запознава с живота на един мъж от плът и кръв и с всички негови амбиции, колебания и убеждения.

  Книгата започва със самотното му детство, проследява трудните му училищни години, ранните му влюбвания, интелектуалните му битки и предприемаческите му начинания и разказва подробно за трагичния му брак с Даяна, за дългогодишната му любов с Камила и отношенията му с със синовете му – принцовете Уилям и Хари, със снаха му, херцогинята на Кеймбридж, както и с неговите внуци.

  Сали Бидъл Смит, популярната авторка на „Елизабет, кралицата”, се завръща отново към живота на английското кралско семейство, за да ни даде нов поглед към съдбата на принц Чарлс, най-възрастният престолонаследник през последните триста години. Книгата, която хвърля светлина върху редица аспекти от живота на аристокрацията в наши дни, е резултат от четиригодишен задълбочен труд и стотици интервюта с официални представители на двореца, бивши любовници и приятели, някои от които говорят за първи път открито. 

  Вижте част от отзивите за книгата:

   „Завладяващо интересна биография... Хипнотизираща за почитателите на кралското семейство“

  - сп. „Пийпъл“

  „Изчерпателна и възхитително коректна биография... До възшествието му на престола тази книга ще си остане най-добрият негов портрет“

  - „Буклист“

  „Увлекателна книга, която е посветена не само на един мъж, чиято съдба е да бъде крал, но и на дълга, който е неделима част от благородното потекло”

  - Уолтър Айзъксън, автор на биографиите  на Айнщайн и Стийв Джобс.


  Сали Бидъл Смит e американска авторка, специализирана в историческите биографии. Сред най-известните ѝ творби са биографиите на принцеса Даяна, Кралица Елизабет II, Бил и Хилъри Клинтън и Джон и Джаки Кенеди. Сали Бидъл Смит е и журналист на свободна практика към изданията "Венити Феър", "Тайм" и "Ню Йорк Таймс".

  "Елизабет, кралицата" печели наградата на читателите на популярния сайт Goodreads за най-добра книга в жанра "История и биографии" за 2012 г. 

  Сали Бидъл Смит
  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 1 ден
  Външно министерство съветва да не пътуваме из Балканите
  Причината са прогнози за влошаване на метеорологичните условия
  23 февруари 2018, 12:58
  Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подава оставка
  Тя ще депозира оставката си, за да няма повод за съмнение за сделката за ЧЕЗ в България
  23 февруари 2018, 12:43
  ИКТ секторът у нас с годишен оборот от около 2,5 млрд. евро
  Онлайн продажбите се оценяват на около половин милиард лева
  23 февруари 2018, 11:02
  България на 47-о място в света по привличане на таланти
  София заема 63-а позиция в Индекса на глобалната конкурентоспособност на талантите