четвъртък, 18 януари 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2679 прочитания

  България с 3 позиции надолу в класация за аутсорсинг дестинации

  Според A. T. Kearny автоматизацията на някои процеси има потенциала да промени из основи сектора
  13 януари 2016, 10:51 a+ a- a

  Консултантската компания A. T. Kearny публикува своя та класация за най-добри аутсорсинг дестинации по света. Тя обхваща 55 държави по света и се базира на 3 основни фактора – финансова привлекателност (40% от крайната оценка), умения и наличност на човешки капитал (30%) и бизнес среда (30%).

  В тазгодишната класация България заема 12-а позиция, което е с 3 места по-надолу спрямо последното издание от 2015. Общата оценка на страната ни е 5,60. За сравнение първата в класацията Индия е с крайна оценка 6,96. От оценката на България 2,99 е стойността на финансовата привлекателност, 0,94 на уменията и наличието на човешки капитал и 1,66 е оценката на бизнес климата.

  България изпада от топ 10 на най-добрите държави за аутсорсинг в света, като на 10-та позиция в класацията е Полша. От A. T. Kearny отбелязват, че отново Азиатско-тихоокенаския регион е най-предпочитаният за този вид дейности в света – 8 страни от Топ 20 са в тази част на света. Другите два региона, които са с висок резултат са Латинска Америка и Източна Европа (по 5 държави в Топ 20).

  Ето как изглежда Топ 20 от тазгодишната класация на A. T. Kearny:

  Кликнете на таблицата, за да видите цялата класация

  Тазгодишният доклад на консултантската компания е озаглавен „В навечерието на разрива“. От компанията обясняват, че автоматизацията на труда, особено в комбинация с бизнес процесите като услуга (business process as a service – BpaaS) имат потенциала да променят из основи аутсорсинг пазара, като разширят значително неговите възможности и капацитета дейности, който той би могъл да поеме.

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 14 часа
  Работодателят може да заплаща 60% от брутната заплата
  Спорната разпоредба от Кодекса на труда остава в сила
  преди 14 часа
  Меркел пристига в София в събота
  Ще обсъди с Борисов приоритетите на Българското председателство
  преди 14 часа
  Без допълнителни такси при теглене от банкомат в друга държава от ЕС
  Банките ще покриват всички разходи на потребителите при кражба на средства в случай на клонирана карта или хакната сметка
  преди 14 часа
  Испанските туристи у нас с ръст от близо 40% за година
  Те се интересуват най-вече от адвенчър и исторически турове