четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9689 прочитания

    Кои компании получиха Наградите на Германската икономика?

    Вижте и в кои категории бяха отличени те
    27 януари 2017, 11:36 a+ a- a

    За тринадесета поредна година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) раздаде своите награди. За първи път през 2017 призовете се връчиха в четири категории. Освен традиционните призове за „Голямо предприятие” и „Малко или средно предприятие” по време на гласуването журито взе решение обичайната отворена категория да бъде разделена на „Корпоративна социална отговорност“ и „Иновации“. Общо 27 предприятия бяха номинирани. Членството в ГБИТК не бе условие за участие.

    Отличени тази година с Наградите на Германската икономика бяха: "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт"  в категорията „Голямо предприятие”, "Мултивак България" за „Малко или средно предприятие”, "Билла  България" в "Отворена категория - Корпоративна социална отговорност" и "Кауфланд България" в "Отворена категория - Иновации".      

    Вижте кои компании бяха отличени в отделните категории

    "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" е оператор на летище Варна и летище Бургас. През 2016 компанията инвестира над 6 млн. евро в морските летища. Дружеството има 650 души постоянен персонал и повече от 1 000 сезонни служители. През 2016 "Фрапорт" увеличава служителите си с 31%.

    През септември 2016 "Мултивак България" откри ново производствено предприятие в Индустриална Зона Божурище и получи и сертификат КЛАС „А“ за своята инвестиция в размер на близо 37 млн. лева. Планира се инвестицията да бъде реализирана до 2019, като ще създаде 153 нови работни места. Проектът предвижда изграждане на високо-технологично предприятие за производство на детайли и компоненти за опаковъчни машини. "Мултивак" ще доразвие центъра за споделени ИТ услуги, който работи от 2015 и центъра за стратегическо снабдяване. Впоследствие ще бъде развит и R&D департамент.

    "Билла България" разполага с 110 филиала в 37 български града. С кампанията “Градините на Билла” поощрява националното производство на плодове и зеленчуци. През 2016 са дарени общо 150 хиляди лева за различни каузи.

    "Кауфланд България" беше отличена за климатично-охладителната система, която е иновативна инсталация за отопление и охлаждане на магазините на веригата. Отпадната топлина от хладилната инсталация се използва за отопление през зимата, а излишната студова мощност се използва за охлаждане през лятото. Така се намаляват вредните емисии СO2 и се пести енергия. Магазините са независими от външни енергийни източници, защото чрез системата се покриват 100% от годишните енергийни нужди. Няма и шумово замърсяване. Със системата се цели опазване на околната среда.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 3 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 4 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 6 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 8 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк