четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10749 прочитания

    Какви са кариерните възможности пред специалистите „Човешки ресурси“?

    Вижте какво споделиха от личен опит утвърдени професионалисти по време на лятната конференция на БАУХ
    06 юни 2014, 16:37 a+ a- a

    Ролята на мениджъра „Човешки ресурси не е последното, което може да се случи на човек в тази кариера. Напротив - тя отваря много нови и различни възможности. 

    Какви възможни пътища за кариерно развитие има след това? В рамките на традиционната лятна конференция на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) своите лични истории споделиха Евгения (Жени) Георгиева и Надежда Томова – утвърдени професионалисти с дългогодишен опит в сферата.  Петнадесетото издание на форума се проведе в периода 15-17 май 2014 във ваканционен клуб „Ривиера“, „Златни пясъци“.

    Модератор на панела бе Мария Шишкова, изпълнителен директор на ЕЙМС Хюман Кепитал, която коментира още два възможни пътя на кариерно развитие, които могат да изберат мениджърите „Човешки ресурси“.

    Вижте видео:

    Евгения Георгиева е основател на Талънт Линк България - консултантска фирма с фокус в организационното консултиране и развитието на мениджъри на средно и висше управленско ниво. От 2009 тя работи като консултант, тренер и коуч. Преди това е била главен директор Човешки ресурси на БТК (Виваком) в периода 2004-2008 и е управлявала процесите по преструктуриране на телекома и въвеждането на цялостна система за управление и развитие на човешките ресурси. Също така е оглавявала Дирекция „Човешки ресурси” на Юмикор Пирдоп Мед (понастоящем – Аурубис България). Вижте какво сподели тя за решението си да развива собствен консултантски бизнес.
    Повече от десет години Надежда Томова оглавява дирекция „Човешки ресурси” на Булбанк АД и шест години ръководи същата структура на УниКредит Лизинг АД. Паралелно с това в продължение на 20 години е и преподавател по организация и управление в Немския факултет на Техническия Университет в София. Понастоящем е консултант човешки ресурси, хонорован доцент в Немския факултет на Техническия университет и член на Сертификационната комисия към Българската Асоциацията за управление на хора. Вижте какво сподели тя за предизвикателството да съчетаваш работата като директор „Човешки ресурси” с науката и преподаването.
    Още два възможни пътя на кариерно развитие, по които могат да поемат мениджърите „Човешки ресурси“, очерта Мария Шишкова, изпълнителен директор на „ЕЙМС Хюман Кепитал.
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 13 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 14 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 14 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 16 часа
    преди 19 часа