петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1994 прочитания

    Академия Телерик обяви прием за курсисти

    Шестото издание на Академията включва и нови бизнес курсове
    19 ноември 2014, 13:15 a+ a- a

    Образователната ИТ инициатива на „Телерик“ АД - „Софтуерна академия на Телерик“, обяви прием за предстоящия си шести сезон. Желаещите да се обучават могат да кандидатстват до 7 декември, като подадат CV и мотивационно писмо на английски език на уебсайта на инициативата.

    Процесът по кандидатстване включва и изпит, състоящ се от три компонента - информационни технологии, английски език и IQ тест. Класиране на база на показаните резултати ще определи курсистите, които ще се обучават присъствено в програмата през 2015. Предишен опит в програмирането не се изисква.

    От началото на инициативата през 2009 до днес над 2300 човека са се обучавали присъствено и над 20 хил. са ползвали онлайн ресурсите на „Софтуерната академия на Телерик“.

    Шестият сезон стартира на 5 януари 2015 и ще бъде с продължителност 14 месеца. Участниците ще разполагат с два допълнителни месеца в сравнение с миналото издание на инициативата, през които ще се запознаят задълбочено с актуалните софтуерни технологии и ще натрупат повече опит в работата по реални проекти.

    През 2015 обучението ще протече в три основни модула. Първият е с продължителност 5 месеца и обхваща основите на програмирането - езика C#, технологиите HTML и CSS, обектно-ориентирано програмиране, JavaScript основи. Вторият, който е също 5 месеца, е изцяло практически насочен, като курсистите усъвършенстват техническите си умения с курсове по JavaScript, качествен програмен код и структури от данни и алгоритми.

    Последният модул от програмата дава възможност на участниците да се специализират по направления: разработка на уеб приложения, разработка на мобилни приложения или осигуряване качеството на софтуера (Software Quality Assurance). Паралелно с техническите курсове през 2015 „Софтуерната академия на Телерик“ ще включва и редица нови бизнес курсове.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 25 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 40 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 3 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 4 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март