четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6832 прочитания

    Бъдете себе си

    Никой не е нормален. Всеки има своите странности и уникални черти. Не ги крийте – те ви правят интересни
    31 юли 2015, 16:28 a+ a- a

    С простички и привидно елементарни диаграми и графики Джесика Хейги, илюстратор и автор, ни предлага огромна мъдрост, с която да направим живота си по-интересен.

    В книгата „Как да живеем интересно“ („Книгомания“), Хейги дава свежи и съдържателни уроци, сбити в кратки изречения, които ни помагат да обогатим живота си. Всяка страница подтиква читателя да стане от удобното кресло и да замине за места, където всичко е възможно. 

    Вижте част от уроците, включени в книгата ѝ: 

    1. Приемете вашите странности! Никой не е нормален. Всеки има своите странности и уникални черти. Не ги крийте – те ви правят интересен.

    2. Променете униформата. Облечете се официално. Облечете се авангардно. Отидете на плажа с детска кофичка. Сложете си шапка, която само вие харесвате. Облечете това, което ви изразява. Понякога подходящите обувки са достатъчни, за да ви се оправи настроението. 

    3. Бъдете себе си пред хората. Бъдете себе си, когато излизате от вкъщи. Бъдете себе си на работа. Бъдете горди с идентичността си. Не подценявайте уменията си, нито крийте характерните си черти. Да сте различни, означава да сте личност. Разкрийте себе си и бъдете верни на себе си. 

    4. Не се преструвайте. Костюми. Пози. Фалшиви усмивки и принуда. Всичко това стои между вас и интересните неща. Вие сте уникален по рождение. Няма нужда да се криете зад фалшиви маски.

    5. Стига с извиненията. Няма нищо лошо в уникалността. Не сте подходящ, само защото сте различен. Не трябва да съжалявате, че сте интересна личност. 

    6. Надсмейте се над подигравките. Не всеки ще ви разбира. Не всеки ще ви цени. Не всеки ще ви харесва. Не се променяйте заради тези хора. Усмихнете им се и продължете.

    7. Вдигнете гордо глава. Вашите странности са нещо ценно. Вашите ордени. Вашата гордост. Те ви разграничават от другите и ще ви помогнат да се запознаете с нови хора, които ще се разкрият пред вас... и вие пред тях.

    8. Изпитайте вашата мотивация. Интересните хора са мотивирани от неща извън ежедневните. Правите това, което другите очакват от вас, или което усещате дълбоко в себе си, че трябва да направите? Единственият начин да надминете очакванията, е да ги пренебрегнете. Вместо това направете каквото трябва.

    9. Излезте от коловозите. Кой е по-интересен: известният учен или известният учен, който свири на цигулка и дялка дървени кукли, живее във фар на края на света, и от време на време пише стихове на светлината на преминаващите кораби? Именно. Подчинете се на шантавите си импулси и правете всичко. Излезте от коловизите и може да попаднете точно на мястото си. 

    10. Напредвайте. Всеки ден правете крачка към щастието. Всеки ден правете крачка към приключенията. Всеки ден разкривайте част от уникалността си. Преди да се усетите, ще сте на съвсем друго място. Далеч по-интересно място. 

    11. Подхранвайте различията. Окуражавайте чуждите различия. Подкрепяйте странностите. Заложете на тях. Направете нещо различно, странно или невероятно щуро. Светът очаква от вас да се подчинявате, затова чудаците се нуждаят от цялата ви подкрепа.

    12. Възползвайте се от своите странности. Различията ви правят ценен – само вие можете да покажете какво знаете и какво можете. Не ви трябва цял континент, а само педя земя, в която да забиете знамето си.

    13. Изберете своя арена. Не бягайте към колелото на хамстера. Бягайте към арената, на която хората сътворяват мечтите си. Ако търсите поле за изява, тичайте към нещата, които харесвате, а не обикаляйте безцелно. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 минути
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 34 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 1 час
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 2 часа
    преди 2 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 2 часа
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните