сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8211 прочитания

    Наполеон Хил за решителността

    Нерешителността е навик, който обикновено се корени в детството
    11 март 2016, 11:40 a+ a- a

    Наполеон Хил е автор на редица мотивационни издания и книги за просперитет, сред които „Магическата стълба на успеха“ и „Мисли и забогатявай“ – най-продаваната мотивационна книга на всички времена. Освен юрист и журналист с дългогодишен опит, той е бил съветник за връзки с обществеността на американските президенти Удроу Уилсън и Франклин Делано Рузвелт

    Стойността на едно решение зависи от смелостта, от която имаме нужда, за да го вземем. Великите решения, на които е стъпила нашата цивилизация, са били взимани при голям риск, често под смъртна заплаха. 

    Хората, които вземат бързи и окончателни решения знаят какво искат и обикновено го получават. Лидерите във всяка една област на живота трябва да решават бързо и твърдо. Това е и основната причина да бъдат лидери. Светът има навика да прави място на хората, чиито думи и действия сочат, че знаят къде са се запътили. 

    Нерешителността е навик, който обикновено се корени в детството. Този навик се задълбочава допълнително, ако младежът преминава от една образователна институции в друга без определена цел. Основната слабост на всички образователни системи е, че те не преподават и не насърчават формирането на навик за ясни решения. 

    Нерешителността, рожба на недостатъците на образователната система, си остава част от живота на учениците, когато те трябва да изберат професионалната си насоченост – ако изобщо са в състояние да изберат нещо. В повечето случаи младите хора, току-що завършили училище, търсят каквато и да е работа. Съгласяват се напървото предложение, защото са нерешителни. Деветдесет и осем процента от  хората на заплата в наши дни са точно това на работното място, само защото не са били достатъчно решителни, за да планират конкретна позиция за себе си, и не са разполагали с достатъчно познания, които да им помогнат да си изберат работодател. 

    За еднозначните решения винаги е нужен кураж. Хората, взели ясно решение да се доберат до конкретно работно място и да принудят живота да им плати толкова, колкото искат, залагат икономическата си свобода. Финансовата независимост, богатството, привлекателните позиции в бизнеса и в професионалния живот като цяло са напълно непостижими за хора, които не искат да се подготвят за тях и да планират адекватно действията си. 

    Откъс от „Мисли и забогатявай“ от Наполеон Хил („Изток-Запад“)

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 6 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 6 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 7 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 9 часа
    преди 11 часа