петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    55519 прочитания

    Ако правите редовно тези неща, никога няма да остареете?

    Вижте как според експерта по лидерство Робин Шарма можем да съхраним младостта си
    22 април 2016, 11:57 a+ a- a

    Дълголетието не е свързано само с гените и здравословни навици на живот и хранене. То е резултат и от начина ни мислене. От начина, по който гледаме на старостта и ѝ позволяваме да диктува живота ни.

    Възрастта е просто етикет, който обществото ни лепва. И много от нас започваме да живеем и мислим съобразно този етикет. Означава ли, че ако вече сме на 50 или на 60 не можем да тичаме, да изкачваме планини или да караме ски? Пенсионирането ли е единственото нещо, за което вече трябва да мислим? Можем ли да остаряваме без да чувстваме, че остаряваме? В това видео експертът по лидерство Робин Шарма ни кара да се замислим за тези и други въпроси, свързани с напредъка на възрастта и дава няколко полезни препоръки как да запазим младежкия си дух. Според него, ако правим редовно тези неща, остаряването няма да има влияние върху живота ни: 

    1. Не спирайте да правите нови неща. Новите неща поддържат мозъка ни в добра форма и ни зареждат с енергия. Колкото повече нови неща опитваме, учим, виждаме и т.н., толкова по-добре функционира той. Пътувайте, четете, усвоявайте нови умения, запознавайте се с нови хора, опитвайте различна храна, учете нови езици, запишете нов курс...  

    2. Внимавайте с какви хора общувате. Избягвайте да общувате с хора, които непрекъснато се оплакват от възрастта и намират в нея оправдания да направят едно или друго нещо в живота. Нашето обкръжение влияе на начина, по който мислим, а начинът, по който мислим, влияе на нашето поведение. Ако вярваме, че вече сме стари, то и така ще живеем. Стремете се да общувате възможно повече с млади хора.

    3. Не спирайте да учите. В момента, в който спрете да го правите, то вие вече ще сте остарели. Непрекъснатото усвояване на нова информация е най-добрият начин да се съхраните млади.

    4. Стремете се да бъдете полезни. Никога няма да се почувствате стари, ако сутрин се будите с някаква цел в главата. Най-щастливите хора са тези, които имат цел в живота. И целта е много по-важна от парите що се касае до дълголетието. Ако искате да бъдете „вечно“ млади и пълни с живот и енергия, набележете си някаква мисия и не спирайте да давате най-доброто от себе си всеки следващ ден.   

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 минути
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 33 минути
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 2 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 2 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 2 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS