четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3402 прочитания

    Airbus Group създава собствен университет в Тулуза

    Учебното заведение има филиали по света, като предстои откриването на още редица такива с цел достигане до всеки един служител в компанията
    26 септември 2016, 13:49 a+ a- a

    Airbus Group открива главния кампус на своя Leadership University в Тулуза, съобщиха от компанията. Освен основните съоръжения в Тулуза, Leadership University се състои и от глобална система, създадена да осигурява специфични решения за развитие и обучение на настоящите и бъдещи лидери – за различни функции и на всички нива – от мениджмънт до производство.

    Повече от 20 000 служители годишно, получават достъп до портфолио, състоящо се от програми за развитие, курсове, конференции, работни срещи и събития, с цел подпомагане на тяхното лидерство и растеж. Амбицията на компанията е да достигне до всеки служител в групата.

    Програмите на университета насърчават сътрудничество и новаторство, предприемачество и планове за бъдещо развитие. Обединяването на управленски опит и иновации, както и партньорство с други компании и университети по света, осигурява информираност на лидерите за последните тенденции и практики в индустрията и бизнеса.

    Тиери Барил, директор на отдел човешки ресурси в Airbus и Airbus Group обяснява: „Airbus Group Leadership University е креативно място, където служителите са насърчавани да мислят извън рамките и да раждат идеи, които водят към промяна. Университетът създава възможности за служителите да се развиват, да се свързват и споделят, да учат и да бъдат новатори, които да подкрепят културата на сътрудничество в Airbus Group.”

    В Тулуза се намира основният университет на компанията, но кампуси от същия тип има и в Мадрид (Испания), Maринян (Франция), Хамбург и Мюнхен (Германия) и Пекин (Китай). Освен това предстои откриването на филиали в Париж, Обединеното Кралство, Съединените щати, Индия, Сингапур и Латинска Америка, уточняват от компанията.

    Площта на главния кампус на университета в Тулуза, разположен до поточната линия на A380, е 13 000 квадратни метра и включва център за събития, амфитеатър, 12 учебни стаи, административна сграда и ресторант, зона за отдих,библиотека и др. Като допълнение, на разположение е и хотел със 150 стаи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 9 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 13 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 14 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 15 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам