четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2362 прочитания

    Съветът на жените в бизнеса в България си партнира с ТУ-София

    Сътрудничеството цели да подпомогне професионалното ориентиране, практиката и успешната реализация на студентите
    25 октомври 2016, 16:46 a+ a- a

    Съветът на жените в бизнеса в България обединява усилията си с Технически университет-София за реализиране на съвместна програма за кариерно развитие и успешна реализация в България на млади технически специалисти.

    Подготовката на висококвалифицирани професионални кадри, които да спомогнат за дългосрочното и устойчиво развитие на науката и бизнеса в България, е основен приоритет и за двете организации. Поредната стъпка в изпълнението на тази мисия е подписването на споразумение за сътрудничество между Съвета на жените в бизнеса в България и Техническия университет. Целта на документа е да подпомогне професионалното ориентиране и успешната реализация на възпитаниците на ТУ-София.

    Кампанията „Оставаме в България” стартира през 2015 и поставя началото на поредица инициативи на Съвета, насочени към младите таланти на България. През 2016 проектът е надграден, разширявайки обхвата на участниците и с ученици от 11 и 12 клас, както и с нови възможности за стаж, включително в Европейския парламент в Брюксел.

    „Благодарение на съвместната програма ще осигурим възможност на студентите да натрупат практически опит в някои от най-престижните международни компании-членове на Съвета, а чрез участието им в нашите конкурси и инициативи ще спомогнем за разгръщането на потенциала на бъдещите специалисти и мотивирането им да останат да се реализират в България, давайки своя принос за технологичния напредък на страната ни”, сподели Валентина Диканска, изпълнителен директор на Съвета.

    „Нашият бизнес е образователната индустрия и като всяка една индустрия и ние имаме нужда от качествен материал. Съветът на жените в бизнеса за нас е гарант за сериозна, качествена проверка за нашите възпитаници в реални условия и ние разчитаме, че партньорство ни ще допринесе за успешната професионална реализация на нашите студенти. Защото за Техническия университет-София успехът е традиция!”, заяви проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на ТУ-София.

    Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на жените в бизнеса в България е най-мащабната стажантска инициатива в страната, чиято цел е да подкрепи младите хора да реализират потенциала си в България. Български и международни компании, членове на Съвета на жените в бизнеса, се обединяват, за да създадат благоприятна среда и стимул за активните и образовани млади хора да стартират своята кариера в страната.

    Инициативата е насочена към студенти в българските университети, български студенти в чужбина, чуждестранни граждани с интерес за стаж в България и ученици от 11/12 клас от среднообразователните и професионални учебни заведения. Всяка година над 1400 стажанти започват своя професионален път в компаниите-членове на Съвета, като 30-35% от тях остават на постоянна работа след края на стажа.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 3 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 5 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 6 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 8 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк