четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3923 прочитания

    Над 1200 SQL и BI експерти е обучила SQL Master Academy

    Академията се утвърждава като най-успешния обучителен център за SQL Server и BI специалисти в България
    06 декември 2016, 16:00 a+ a- a

    Над 200 специалисти от България и чужбина са преминали успешно обученията на SQL Master Academy през 2016 г. Така общият брой на завършилите курсисти на Академията вече надвишава 1200, съобщават от там. Учебната програма на SQL Master Academy е разработена от Маргарита Наумова, която е сред най-авторитетните SQL Server експерти в света.

    Академията провежда 24 различни курса, повечето от които са фокусирани върху SQL Server, а други са насочени към облачните технологии, BI и ITIL. Всеки курс е с впечатляваща колекция от практически примери, задълбочени лабораторни упражнения, както и богат набор от демонстрации.

    Отскоро Академията има и нова зала за обучения със съвременно оборудване.

     „Изключително съм удовлетворена от факта, че само за 6 години успяхме да дадем тласък в кариерата на 1200 души и да допринесем за повишаването на продуктивността и ефективността в компаниите, където работят. Приятно е, когато чуеш от колеги, които са преминали обучение в Академията, че наученото в курсовете им е помогнало в разрешаването на заплетен казус или спешен проблем, а такава обратна връзка получавам много често“, коментира Маргарита Наумова, създател и основен лектор в SQL Master Academy.

    Маргарита Наумова притежава квалификационна степен SQL Server Microsoft Certified Master, с която софтуерният гигант е удостоил едва няколко десетки експерти в света. Тя има 15 г. опит с SQL Server, включващ дизайн и имплементация на решения в България, Великобритания, Финландия, Германия, Швеция, Норвегия, Дания и др.

    Освен това Маргарита е основател на българската група на потребителите на SQL Server и е редовен лектор на конференции в Европа. Нейните зали на събития, като INDEED WE CAN, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, са винаги пълни.

    Академията е част от портфолиото на „Инспирит” – първата българска компания, чиято екпертиза е изцяло насочена към SQL Server. Компанията е създадена също от Маргарита Наумова, с предмет на дейност консултантски услуги и обучения в областта на SQL Server и BI. Екипът ѝ вече е реализирал над 50 проекта за клиенти в Норвегия, Дания, Великобритания, Швеция, Германия и България. През 2016 г. компанията утрои екипа си.

    Розалина Захариева, старши консултант „Бази данни“

    Най-новите попълнения в „Инспирит” са Розалина Захариева, старши консултант „Бази данни“, и Ива Велкова, младши консултант „Бази данни“ и инструктор в SQL Master Academy.

    Розалина натрупва своите задълбочени познания в сферата на SQL Server вследствие на 10-годишния си опит в ИТ в банковия сектор. Между 2006 и 2008 г. е работила в SG Експресбанк, а след това е заемала различни позиции в „Райфайзенбанк” преди да се присъедини към Инспирит. Именно компаниите от финансовия сектор са сред най-големите потребители на SQL Server в България.

    Ива Велкова, младши консултант „Бази данни“

    Ива има 4 г. опит с SQL Server. Включва се към инструкторския екип на „Инспирит” и създава заедно с Маргарита Наумова най-новия курс на Академията - SQL Server Cloud Based Solutions.

    Розалина и Ива са преминали през курсовете на SQL Master Academy преди да се присъединят към Инспирит.

    „Разширяването на екипа ни и откриването на новата учебна зала отразява намерението ни да подпомагаме развитието на експертизата на все повече SQL и BI експерти през 2017 г. SQL Master Academy е създадена от топ експерт за подготовка на топ експерти. Мисията ни е да създадем условия за всеки колега от ИТ сектора, дошъл при нас, да разгърне своя потенциал в кариерата си.  Стремежът ни е Академията да се асоциира с място, където всеки  - от начинаещия до експерта – ще получи най-доброто SQL и BI обучение, което да му влезе в работа още на следващия ден“, заяви Красимир Дончев, управляващ партньор в „Инспирит” и SQL Master Academy.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 минути
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа