четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5169 прочитания

    Стартира Инженерна академия „Вистеон”

    За трета година компанията подава ръка на ентусиасти в програмирането
    23 февруари 2017, 16:21 a+ a- a

    Инженерите от най-големия развоен център на „Вистеон” отново стартират прием на нови кандидати за проекта Инженерна академия (повече за Академията ТУК), съобщават от компанията.

    Инициативата е директно свързана с нуждата на компанията от специалисти с инженерни профили, предимно с фокус върху дизайн на електроника и разработка на софтуер за автомобилната индустрия. Целта на Aкадемията е да ускори усвояването на базови знания за електрониката на вградени устройства. 

    Избраните участници ще имат възможността да преминат през теоретични обучения и практически упражнения, обхващащи: C/C++ development; Electronics and software for embedded systems; Data structures and algorithms; Object oriented design. 

    Всеки, който има базови познания в програмирането и алгоритмите може да кандидатства до средата на месец март. Академията е с продължителност от 4 месеца. На успешно завършилите я, „Вистеон” може да предложи стаж или трудов договор на позиция младши инженер.  

    От „Вистеон”  добавят, че паралелно с Академията стартират и стажантската си програма. През 2016 година над 70 стажанта са били включени във всички инженерингови отдели, като 90% от тях са получили предложение за назначение.

    „Вистеон България” е технологичен център с повече от 700 инженери с познания в областта на разработка на софтуер, хардуер, механика, управление на клиентски продуктови изисквания и тест и валидация. Това е най-големият развоен център на Вистеон и понастоящем е ангажиран в над 30 ключови проекта. Технологиите, с които инженерите работят активно, освен класическите продукти като табла и дисплеи, включват и свързване на мобилни устройства с електрониката на автомобила, трансфер на данни между автомобили и инфраструктура, 2D и 3D графични представяния на информация и мултимедия. Компанията има портфолио силно фокусирано върху електроника в купето и това и обяснява растящият брой нови проекти и свободни работни позиции. Автономното шофиране ще разчита изключително много на технологичните решения, заложени в автомобилите, излизащи на пазара през тази и следващата година. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 8 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 12 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 13 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 14 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам