вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7190 прочитания

    Paysafe България стартира платена стажантска програма за ИТ специалисти

    Програмата се реализира вече 7 години и е подходяща за хора без или с малко опит
    17 май 2017, 11:03 a+ a- a

    На 19 юни 2017 г. стартира платената стажантска програма на Paysafe България, водеща компания с дейност в сферата на онлайн разплащанията. Програмата продължава 6 месеца и предлага обучение за софтуерни инженери, съобщават оттам. Участие в нея може да вземе всеки, който е завършил подходящи програма или курсове. Целта е участниците да получат интензивни теоретични и практически познания, които да помогнат в избора на кариера и навлизането на пазара на труда.

    Стажантската програма на Paysafe България се реализира вече 7 години и е подходяща за хора без или с малко опит, които имат възможност да се обучават в реална работна среда, да добият знания и да покажат уменията си. Обучението се провежда в офиса на Paysafe в София, който е сред 25-те най-популярни офиса в света за 2016 г. според класация на Office Snapshots.

    През първото тримесечие стажантите преминават през интензивно обучение по Java Full Technology Stack. Втората част от програмата е с практическа насоченост и позволява на стажантите да добият реален опит в изграден екип. Областите, върху които са фокусирани теоретичните и практическите обучения, са основно: Java (Fundamentals, APIs and Related Technologies), Testing, Angular 2 и Linux.

    Дванадесет от общо петнадесет участници успешно завършиха стажантската програма на Paysafe България през миналата година. Всички 12 стажанти показаха добри резултати и през декември 2016 г. бяха наети като служители на пълен работен ден в Paysafe. Курсисти от ИТ академии, с които Paysafe има партньорство, като HackBulgaria и IT Talents, също могат да се включат в стажантската програма след успешно преминаване през съответните курсове. Подобен вид партньорство между организациите спомага за създаването на добра среда, в която ИТ специалистите могат да се развиват дългосрочно.

    „Стажантската програма на Paysafe България се провежда в офиса ни в София. Стажантите ни имат възможност да се учат от близо 150 софтуерни инженери и заедно с тях да се включат в реални проекти на компанията, достъпвайки приложения и източници, които служителите на Paysafe използват в ежедневната си работа“, каза Петя Николова, директор „Човешки ресурси” в Paysafe България.

    Основният фокус на стажантската програма на Paysafe България са хора с интерес към информационните технологии, като опитът не е задължителен. Необходими са базови познания по Java, желание за развитие и възможност за най-малко 30-часова заетост на седмица. Всеки успешно завършил програмата има действителен шанс да стане един от над 850-те служители на Paysafe България. Paysafe България се създава като резултат от придобиването на Skrill от Optimal Payments през 2015 г. Днес компанията е един от най-големите работодатели у нас, а офисът ѝ заема шест етажа в една от най-новите офис сгради, Capital Fort, в София.

    „Бях стажант в програмата на Paysafe България през 2016 година. Запознах се с решенията на организацията за дигитални разплащания и транзакции за бизнеса и потребителите от цял свят. Смятам, че модерната и многонационална среда, в която се обучавах, както и културата на Paysafe, насърчаваща откритостта, диалога и споделянето на знания, ми помогнаха да придобия много полезни умения. Това бе от решаващо значение и се радвам, че днес съм част от екипа на компанията“, сподели Александър Тенев, служител на Paysafe в отдел „Софтуерно разработване“.

    Кандидатстването е отворено на кариерната страница на компанията от 30 март. Одобрените кандидати ще бъдат информирани за участието си.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 21 минути
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес
    преди 17 часа
    С 1 софийска заплата може да си купите 1 кв.м. жилищна площ в столицата
    Търсенето ще остане голямо, а ръстовете в цените ще бъдат малко над очакваните нива от 5-10%, сочи анализ на Bulgarian Properties
    преди 18 часа
    Lidl открива аутлет магазин за нехранителни стоки
    Селекцията от продукти се различава от останалите обекти
    преди 19 часа
    преди 19 часа
    Tesla намали допълнително цените в САЩ и Китай
    В Азия цената е намалена с около $2000
    преди 20 часа
    НС отложи на първо четене пълната либерализация на пазара на ток
    Либерализацията на пазара на ток за бита се отлага с година