четвъртък, 19 април 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1321 прочитания

  Марк Зукърбърг разкри как решава кого да наеме за ръководна позиция

  Главният изпълнителен директор споделя, че всяка добра компания трябва да има подобна стратегия
  17 юли 2017, 11:56 a+ a- a

  В епизод от подкаста на Рейд Хофман главният изпълнителен директор и основател на Facebook Марк Зукърбърг сподели, че наемането на Шерил Сандбърг го е поучило, че „най-важното нещо за развитието на една компания“ е ръководителят ѝ да бъде заобиколен от възможно най-компетентните лидери, които може да намери.

  „Когато погледна компаниите на мои приятели, виждам дали те са се разраснали значително и са достигнали потенциала си, или са просто по-успешни от конкуренцията“, разказва Зукърбърг.

  Сандбърг се присъедини към Facebook през март 2008, когато компанията бе готова да се разрасне и имаше нужда от опитен ръководител. През 2008 социалната мрежа приключи годината с 450 служители, приходи от 272 млн. долара и загуби от 56 млн. долара. За сравнение в края на 2016 Facebook отчете приходи от 27,6 млрд. долара, от които 10,2 млрд. нетни приходи, а броят на служителите е нараснал до 17 хил.

  „Имам си правило. Никога не наемам кандидат за работа, ако аз не бих работил за него в една алтернативна вселена. Добре е да помислите дали бихте работили за този човек. Ако отговорът е „не“, наемайки въпросния кандидат, вие бихте направили нещо полезно, но то не би било най-доброто за компанията ви“, допълва още Зукърбърг.

  Ръководителят на Facebook посочва още, че съветът му е приложим само за търсене на отлични лидери, с които могат да работят заедно, а не за наемането на стажанти и друг персонал.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 6 часа
  Първа копка на нов склад на „Ролпласт Груп“
  Инвестицията е на стойност 7 млн. лв.
  преди 6 часа
  България и още 15 страни от ЕС ще работят за създаване на европейски суперкомпютър
  ЕК ще инвестира 1 милиард евро в тази свръх технология
  преди 6 часа
  Въвеждат по-сериозен контрол при туристически пътувания
  Народното събрание прие на второ четене Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма
  преди 6 часа
  НАП търси 217 фискални инспектори
  Кандидатите могат да подадат документи до 24 април