четвъртък, 27 юли 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  893 прочитания

  Марк Зукърбърг разкри как решава кого да наеме за ръководна позиция

  Главният изпълнителен директор споделя, че всяка добра компания трябва да има подобна стратегия
  17 юли 2017, 11:56 a+ a- a

  В епизод от подкаста на Рейд Хофман главният изпълнителен директор и основател на Facebook Марк Зукърбърг сподели, че наемането на Шерил Сандбърг го е поучило, че „най-важното нещо за развитието на една компания“ е ръководителят ѝ да бъде заобиколен от възможно най-компетентните лидери, които може да намери.

  „Когато погледна компаниите на мои приятели, виждам дали те са се разраснали значително и са достигнали потенциала си, или са просто по-успешни от конкуренцията“, разказва Зукърбърг.

  Сандбърг се присъедини към Facebook през март 2008, когато компанията бе готова да се разрасне и имаше нужда от опитен ръководител. През 2008 социалната мрежа приключи годината с 450 служители, приходи от 272 млн. долара и загуби от 56 млн. долара. За сравнение в края на 2016 Facebook отчете приходи от 27,6 млрд. долара, от които 10,2 млрд. нетни приходи, а броят на служителите е нараснал до 17 хил.

  „Имам си правило. Никога не наемам кандидат за работа, ако аз не бих работил за него в една алтернативна вселена. Добре е да помислите дали бихте работили за този човек. Ако отговорът е „не“, наемайки въпросния кандидат, вие бихте направили нещо полезно, но то не би било най-доброто за компанията ви“, допълва още Зукърбърг.

  Ръководителят на Facebook посочва още, че съветът му е приложим само за търсене на отлични лидери, с които могат да работят заедно, а не за наемането на стажанти и друг персонал.

  Нагоре
     
  Отпечатай
     преди 15 часа
  Нов опит да се въведе свръхзадълженост за физическите лица
  Предстои законопроектът да бъде разгледан от Комисията по правни въпроси
  преди 16 часа
  Работодатели сигнализират КЗД за дискриминация заради клас "прослужено време"
  Настояват спорните нормативни разпоредби да бъдат отменени
  преди 16 часа
  Проучване: Всяка четвърта фирма у нас застрашена от фалит
  Българският бизнес остава в дъното на класацията по редовност на плащания в Европа
  преди 17 часа