сряда, 22 ноември 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1155 прочитания

  Марк Зукърбърг разкри как решава кого да наеме за ръководна позиция

  Главният изпълнителен директор споделя, че всяка добра компания трябва да има подобна стратегия
  17 юли 2017, 11:56 a+ a- a

  В епизод от подкаста на Рейд Хофман главният изпълнителен директор и основател на Facebook Марк Зукърбърг сподели, че наемането на Шерил Сандбърг го е поучило, че „най-важното нещо за развитието на една компания“ е ръководителят ѝ да бъде заобиколен от възможно най-компетентните лидери, които може да намери.

  „Когато погледна компаниите на мои приятели, виждам дали те са се разраснали значително и са достигнали потенциала си, или са просто по-успешни от конкуренцията“, разказва Зукърбърг.

  Сандбърг се присъедини към Facebook през март 2008, когато компанията бе готова да се разрасне и имаше нужда от опитен ръководител. През 2008 социалната мрежа приключи годината с 450 служители, приходи от 272 млн. долара и загуби от 56 млн. долара. За сравнение в края на 2016 Facebook отчете приходи от 27,6 млрд. долара, от които 10,2 млрд. нетни приходи, а броят на служителите е нараснал до 17 хил.

  „Имам си правило. Никога не наемам кандидат за работа, ако аз не бих работил за него в една алтернативна вселена. Добре е да помислите дали бихте работили за този човек. Ако отговорът е „не“, наемайки въпросния кандидат, вие бихте направили нещо полезно, но то не би било най-доброто за компанията ви“, допълва още Зукърбърг.

  Ръководителят на Facebook посочва още, че съветът му е приложим само за търсене на отлични лидери, с които могат да работят заедно, а не за наемането на стажанти и друг персонал.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 14 часа
  С 14% е нараснал износът ни от началото на годината
  По този показател се нареждаме в първата петица на страните от ЕС
  преди 19 часа
  Пет тенденции, които ще доминират технологичния свят през 2018
  Чатботовете ще стават все по-умни, а „Индустриалният интернет на нещата“ все по-често ще намира място в технологичните системи на бизнеса, прогнозират от Progress
  преди 19 часа
  България отбелязва Европейската седмица на професионалните умения
  Проектът преминава под мотото „Открий своя талант”
  преди 20 часа
  Злато за България от Международна олимпиада по астрофизика
  Българските ученици завоюваха два медала и почетна грамота