петък, 24 ноември 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1799 прочитания

  Професиите на бъдещето ще са акцент в есенното издание на „Европейско образование 2017“

  Над 35 висши учебни заведения ще представят своите бакалавърски и магистърски програми в София, Варна, Бургас и Пловдив
  30 август 2017, 11:12 a+ a- a

  За девета поредна година изложението „Европейско образование“ ще представи възможностите за образование в чужбина в най-големите градове в България. Тази година мотото на изложението е „Образование за успешна кариера“, а акцентът е върху професиите на бъдещето. Изложенията целят да информират кандидат-студенти и родители за възможностите за образование в най-елитните европейски университети във Великбритания, Германия, Дания, Холандия и др. Повече за форума и новостите тази година разказва Ели Тончева, управител на консултантската агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА, която е организатор на изложенията.

  Г-жо Тончева, кога и къде ще се проведе предстоящото изложение „Европейско образование 2017“? Какво да очакват посетителите?
  Есенното издание на изложение „Европейско образование 2017“ ще се проведе на 30 септември и 1 октомври в София – в хотел „Маринела“, на 3 октомври във Варна – в хотел -галерия „Графит“, на 4 октомври в Гранд хотел „Приморец“ в Бургас и на 5 октомври в хотел „Империал“ в Пловдив. Посетителите на изложението ще имат възможност в директен разговор с представители на над 35 университета от Великобритания, Дания, Германия, Холандия и България да научат подробности за предлаганите бакалавърски и магистърски програми, процеса на кандидатстване, изискванията за прием и възможностите за финансиране.

  Освен това съпътстващата програма от презентации, семинари и дискусии ще даде възможност на посетителите да получат ценни идеи за това как да подготвят кандидатурата си, как да изберат перспективна специалност, коя страна и кой университет да изберат за следването си, как да напишат впечатляващо мотивационно есе, как да финансират образованието си в чужбина и т.н.

  Кои университети ще се представят и към кои интересът е най-голям?
  Над 35 висши учебни заведения от Великобритания, Дания, Холандия, Германия и България ще представят своите бакалавърски и магистърски програми, които предлагат на английски или немски език. От британските университети особен интерес представляват топ университети като Surrey, Southampton, Sheffield, East Anglia, Reading, Royal Holloway, Essex. Тази година се запазва интересът към холандските университети и затова сме поканили представители на изследователски университет номер едно в Холандия - Twente, както и на университетите за приложни науки като Stenden, HZ, Fontys, InHolland, както и световно- известното училище за хотелиерство Hotel School the Hague. За първи път на изложение в България ще бъде представен и Бранденбургският технологичен университет от Германия.

  Какво е новото тази година?
  Тази година наблюдаваме доста голямо разнообразие сред избраните специалности. Утвърждава се тенденцията кандидат-студентите да не се ръководят от някаква мода, а по-скоро да се ориентират към специалност, която отговаря на техните интереси таланти и академична подготовка. Много често обмислянето на бъдещата специалност започва отрано и форуми като изложение „Европейско образование“, което EДЛАНТА организира два пъти в година, са много подходящо място бъдещите студенти да се ориентират за избора на специалност, университет и подходяща програма.

  Тази година мотото на изложението е „Образование за успешна кариера“, като ще акцентираме и на професиите на бъдещето. Безспорно, професиите на бъдещето са свързани с развитието на технологиите и тяхното приложение в различните сфери на живота като комуникации, строителство, обмяна и обработка на информация, медицина и много други. Също така нарастващо значение имат професиите, свързани и с психическото и физическото здраве на хората. Затова тази година ние сме поканили за лектори българи, получили образованието си в чужбина, които се реализират успешно в области като биотехнологии, биомедицина, дизайн, здравословно хранене, и т.н. Със сигурност това ще бъде една отлична възможност бъдещите кандидат-студенти да получат интересни идеи за избора на специалност и професионална изява.

  Към кои държави и професионални области се насочват българските студенти и отрази ли се Брекзит на тези, които желаят да продължат образованието си във Великобритания? Вижте какво коментира Ели Тончева ТУК.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 13 минути
  Колите на Mercedes ще изпращат SMS, ако бъдат ударени на паркинга
  Ново приложение ще подобри сигурността, докато автомобилите са оставени без надзор
  преди 17 часа
  Вълчев: Дигиталните умения трябва да се усвояват от първи клас
  Близо 2000 ученици са кандидатствали за обучение по професията „Приложен програмист“
  преди 18 часа
  Договориха намаляване на цените на роуминга между България и Македония
  Двете страни подписаха Меморандум за разбирателство
  преди 18 часа
  "Синя карта" за работа у нас вече ще се издава за срок до четири години
  Така ще се облекчи наемането на работници от страни извън ЕС