петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2670 прочитания

    Нов проект ще помага на студенти да намерят работа и стажове в компании в индустриалните зони

    „Национална компания индустриални зони“ и ТУ-София ще си партнират за професионално изграждане на млади специалисти
    18 октомври 2017, 09:37 a+ a- a

    „Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) и Технически университет-София (ТУ) подписаха меморандум за сътрудничество, с което обединяват усилията си за ускорено професионално изграждане на млади специалисти. Инициативата е част от проекта на националната компания „Fast-tracking Success”, който предоставя възможности на студентите за стажове и постоянна заетост в компаниите, опериращи в индустриалните зони от портфолиото на НКИЗ.

    На официална церемония подписите си под споразумението поставиха изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес и проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на ТУ-София.

    „Идеята за проекта “Fast-tracking Success” се зароди в отговор на конкретните нужди на инвеститорите в нашите зони“, посочи Антоанета Барес.

    По нейни думи една от основните трудности, които срещат не само чуждестранните инвеститори у нас, но и българските компании е осигуряването на квалифицирани кадри, особено от техническите специалности.

    Инициативата създава база за партньорство с университети от цялата страна, в рамките на което инвеститорите ще могат да получават адекватна информация за броя студенти, които се обучават по специалности и по региони. Те ще могат да правят и конкретни заявки за кадри към кариерните центрове на съответните университети, като предоставяните възможности ще бъдат както за стажове, така и за постоянна заетост.

    Очакванията на екипа на НКИЗ са това да подобри значително нивото на младите ни специалисти, които ще могат да се реализират в редица чуждестранни компании с високи стандарти на работа. Не на последно място самите университети ще могат да изградят реална представа за търсените кадри, в отговор на което могат да адаптират учебните програми.

    “Подобно сътрудничество с университетите ще осигури и директен достъп на студентите до бизнеса, така че те да изграждат ценни професионални умения още докато се обучават”, допълни Антоанета Барес.

    “Този меморандум представлява заздравяване на една връзка и разширяване на нейните възможности. За студентите е още един нов портал към тяхната реализация”, заяви проф. дтн инж. Георги Михов.

    Сред компаниите, които оперират в зоните на НКИЗ са BHTC, Multivac, Walltopia, чието дъщерно дружество ClimbMat изгражда научно-изследователски и развоен център с производствена база в Икономическа зона София-Божурище, както и АЦОМ – производител на високочестотно телекомуникационно оборудване.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 17 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 22 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 22 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 23 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам