четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2225 прочитания

    Телерик Академия пуска нова обучителна програма с Java

    Кандидатстването ще бъде отворено през януари, а материалите за самоподготовка вече са достъпни онлайн
    12 декември 2017, 09:58 a+ a- a

    Телерик Академия обяви днес, че в отговор на нуждите на ИТ индустрията в България за първи път ще организира шестмесечна обучителна програма с фокус върху програмния език Java.

    Процесът по кандидатстване за Telerik Academy Alpha ще бъде отворен на 3-ти януари, а материали за подготовка за входния изпит вече са достъпни на сайта на Академията.

    Новото издание на Telerik Academy Alpha ще се проведе в периода март - септември 2018 г. Желаещите е необходимо да подадат CV и мотивационно писмо в началото на януари и да преминат успешно входен изпит по основи на програмирането с Java. Междувременно те разполагат с близо 3 месеца и безплатен достъп до библиотека от учебни ресурси с нарастваща трудност, включващи практически задачи, примери и разяснения, за да се подготвят за изпита.

    Програмата цели да адресира нуждата от специалисти със задълбочени умения по Java в българския ИТ сектор, с който Телерик Академия си партнира. Java е един от най-използваните езици за програмиране както в България, така и в глобален мащаб. Той позволява разработката на приложения за почти всички видове платформи – от мобилни, уеб и десктоп, до IoT устройства, което осигурява разнообразие от възможности за кариерна реализация и развитие.

    В рамките на обучението в Telerik Academy Alpha участниците, менторирани от опитните трейнъри на Академията и специалисти от бизнеса, получават необходимите технологични знания и практически умения за бърз кариерен старт в ИТ индустрията. Успоредно с това курсистите развиват своите личностни и комуникационни умения, работейки в екип и индивидуално в среда и по проекти, близки до реалните.

    „Като се базираме на дългогодишния ни опит в подготовката на софтуерни специалисти, доказала своето качество и предимства пред учащите и бизнеса, и следвайки водещите тенденции в индустрията, поетапно разширяваме набора от технологии и теми, които обхващаме. Програмата с фокус върху Java, която е първата стъпка в тази посока, е резултат от разговорите през последната година с бизнеса в България и е в отговор на анализа на техните нужди“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър, Професионална Телерик Академия.

    Над 4800 души са се обучавали присъствено в професионалните програми на Телерик Академия от старта на организацията през 2009 г. Според проучване сред завършилите до 2016 г. курсисти, 97% работят в софтуерната индустрия, като седемдесет на сто започват работа до 2 месеца от края на обучението си. Близо 70% достигат следващото ниво в кариерното си развитие в рамките на първата година на работа.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 35 минути
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 1 час
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 2 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС