понеделник, 28 май 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3835 прочитания

  Тази компания дава на хората си 3-дневен уикенд всеки месец

  Вижте какъв е ефектът от един допълнителен почивен ден в месеца
  08 февруари 2018, 11:52 a+ a- a

  Снимка: Facebook/SteelHouse

  Всеки месец американската рекламна компания SteelHouse дава по един допълнителен почивен ден на своите хора (понеделник или петък), като им позволява да излязат в дълъг тридневен уикенд. Нестандартната придобивка се предлага вече година и според CEO-то на компанията Марк Дъглас е повишила значително ангажираността, енергията и продуктивността на хората, пише Business Insider.

  В рамките на инициативата „Дни на SteelHouse“ един понеделник или петък в месеца целият офис на компанията затваря и служителите нямат възможност да работят в тези три дни. При нормални почивни дни част от даден екип може да работи или да поеме определени професионални ангажименти, било чрез имейл, или чрез телефонни разговори.

  За „Дни на SteelHouse“ обаче работата в SteelHouse спира изцяло, което позволява на хората да се изключат напълно. „Когато направите така, че целият екип да се откъсне, той наистина има дълъг уикенд и се наслажда на всеки месец от годината“, казва Дъглас. „Не е нужно много наука, за да видим, че един допълнителен ден от всеки месец прави хората по-щастливи в работата. Въпрос на кураж е да направим нещо различно и на вяра, че само можем да спечелим от него.“

  „Дни на SteelHouse“ не е първата иновативна придобивка, която компанията предлага на хората си. От 2011 г. насам служителите получават надбавка от 2 000 долара годишно, за да отидат на почивка, която сами си избират.  

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.