четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6795 прочитания

    VMware България стартира Talent Boost 2018

    Кандидатстването за безплатната образователна инициатива е отворено до 20 март, а обучението започва на 26 март
    19 март 2018, 09:59 a+ a- a

    VMware България стартира Talent Boost - безплатна инициатива, която цели да подобри и развие знанията на младите таланти в разработването на софтуер в България, съобщават от компанията. По време на 10-седмичното интензивно обучение, водещи инженери и IT специалисти стават лектори и ментори на студентите, записали се в програмата. 

    Talent Boost се фокусира върху развитието на различни умения, нужни за успешна кариера на инженер в голяма IT компания: от алгоритми и структури от данни до Spring-базирани приложения. Студентите не само ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания, но ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектурата и дизайн. 

    Тази година Talent Boost ще бъде организирана в партньорство между VMware и x8academy. Преподаватели са едни от най-изявените ментори в IT сектора.

    Потенциалните кандидати трябва да попълнят формата за регистрация на сайта https://talentboost.org. Кандидатстването е отворено до 20 март, а обучението започва на 26 март.

    Тъй като местата са ограничени, одобрените кандидати ще минат през кратко интервю, за да се гарантира, че програмата е подходяща за нивото на умения на всеки от тях. Ще се оценява дали имат основни умения, логическо мислене и правилното отношение, за да се възползват максимално от обучението.

    Talent Boost е и трамплин към стажантските програми на VMware. На най-добре представилите се VMware България може да предложи 3- до 6-месечен платен стаж. 

    “Бих препоръчал на всеки млад софтуерен специалист да посети този курс – там научих много нови неща и създадох ценни контакти и приятелства. Също така, добро представяне по време на обучението и успешна разработка на финален проект обикновено са повод за предлагане на стажантска позиция във фирмата. Именно така спечелих правото си да започна шестмесечен стаж във фирмата“, сподели Станислав Хаджийски, завършил Talent Boost  и понастоящем част от техническия екип във VMware България

     

     

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 минути
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 5 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 6 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 6 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 23 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 23 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.