петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6804 прочитания

    Стартира национална кампания за справяне със стреса

    Повече от 400 събития в цялата страна ще информират хората за ползите и рисковете от стреса в ежедневието
    22 март 2018, 10:27 a+ a- a

    През април 2018 г. в България ще се проведе инициативата „Месец, посветен на справянето със стреса” (Stress Awareness Month 2018), съобщават от организаторите - Център за управление на стреса „Серенити“ и Център „Терапи Боуен“.

    Stress Awareness Month се провежда за първи път през далечната 1992 г. Организацията The Health Resource Network стартира кампанията с цел да се обясни на обществото, какви са ползите и рисковете от стреса в ежедневието. През годините събитието става все по-голямо и привлича повече специалисти, доктори и различни лектори, които се опитват да помогнат на хората да се справят с прекомерния стрес, който е фактор за голяма част от съвременните заболявания. 26 години по-късно в България ще се проведе първото подобно национално събитие.

    За първи път около каузата се обединяват 200+ клуба, терапевти, доктори, артисти и специалисти. Повече от 400 събития в цялата страна ще информират хората за ползите и рисковете от стреса в ежедневието.

    Част от решенията, които те ще предложат по време на кампанията за справяне с рисковете от прекомерния стрес, са: анти-стрес терапии, Боуен терапии, безплатни консултации от психолози за здравни, социални и педагогически специалисти, хлебни терапии, йога практики, походи сред природата, театрални постановки, монаси от Шаолин, арт сесии за деца, танцувални медитации, тату терапии,  анти-стрес хранене, солни терапии, водени медитации, фестивали, семинари, уебинари и много други. Повече от 80% от събитията са направени специално за инициативата и голяма част от тях са напълно безплатни.

    “Всеки ден при нас идват хора, страдащи от болести в следствие на прекомерния стрес. Хората често не са запознати с рисковете, а повечето не знаят колко много варианти има за справяне с проблема. Затова решихме да запретнем ръкави и да направим информационна кампания по въпроса. И така се роди инициативата Stress Awareness Month 2018. Сега хората могат да посетят платформата http://nenastresa.com/ и да намерят събитието и терапията, които ги вдъхновяват“, казват инициатиротите - Емилия Крушков, основател на Център за управление на стреса „Серенити“ и Тоня Благоева, основател на Център „Терапи Боуен“.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 15 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 16 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 18 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 20 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк