сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    18848 прочитания

    Любимият въпрос на интервю за работа на Пламена Стоянова, JFD Brokers

    Какъв въпрос обича да задава тя на кандидатите и какво цели с него?
    27 март 2018, 10:02 a+ a- a

    Повечето HR мениджъри имат любим въпрос, който обичат да задават по време на интервю за работа и с който целят да научат нещо повече за кандидата извън обичайните и клиширани въпроси. Economy.bg попита HR професионалисти и мениджъри във водещи компании в България: „Кой е любимият Ви въпрос, който задавате на интервю за работа, и защо?“.

    Вижте какво отговори Пламена Стоянова, мениджър „Човешки ресурси“ във варненския офис на инвестиционната компания „Джей Еф Ди Брокерс“:

    „В течение на разговора за мен най-важното е кандидатът да покаже явен интерес към конкретната позиция, за която кандидатства, както и силна мотивация за работа в компанията. Последното задължително проверяваме с въпроса „Какво знаете за JFD Brokers?“. Идеята е да разберем дали човекът срещу нас си е направил труда да се информира предварително, или просто да прегледа уебсайта ни. Но това е само един от въпросите, които задаваме. Казвам „задаваме“, тъй като интервюто винаги се провежда съвместно с прекия ръководител на съответния отдел. Само една част от въпросите са подготвени предварително – предпочитам да имаме възможността и свободата да опознаем всеки един кандидат индивидуално.  

    Моят любим въпрос е: 

    Какви са Вашите очаквания от позицията, както и от компанията като работодател?

    Целта на този фундаментален въпрос е да преценим дали сме на „една вълна“ с кандидата. Разбира се, тук няма правилен отговор, който да важи с еднаква сила, но е важно очакванията да са разумни, специфични и да са близки до ценностите, които компанията ни изповядва. Идеята е също да разберем дали кандидатът е разсъждавал какви точно ще са бъдещите му задължения и отношения с колегите. Не са изключени случаите, в които получаваме стандартния отговор „Очаквам развитие“, след който автоматично следва въпросът как точно си го представят и в какви срокове да се случи.  

    Интервюто като част от процеса по подбор в „Джей Еф Ди Брокерс“ е изключително важна стъпка, на която отделяме специално внимание, за да сме уверени, че сме направили правилния избор. По време на разговора се стремим да предразположим максимално кандидата и да разкажем обстойно за самата работа, условия, атмосфера и придобивки.  

    В компанията ценим хора, които имат отлични междуличностни умения, пасват добре в екипа и имат интерес към финансовата сфера. За нас е важно служителите ни да са професионалисти във всеки един смисъл на думата и не на последно място да са експерти в своята област.“    

     
    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 5 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 5 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 5 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 7 часа
    преди 10 часа