вторник, 17 юли 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9836 прочитания

  Вижте метода на Майк Викинг за подобряване на настроението

  И какви грешки допускаме в преследване на щастието - ето какво казва авторът на „Малък наръчник по хюга“ Майк Викинг
  05 април 2018, 16:28 a+ a- a

  Всеки от нас имам моменти, в които не се чувства добре. Как бързо можем да сменим тази настройка и да подобрим настроението си? Вижте какъв метод предложи датчанинът Майк Викинг, който посети България по покана на издателство „Хермес“, за да представи последната си книга – „Малък наръчник по люка“. 

  „Това, което при мен върши работа на ежедневна база, е да заглуша гласовете в главата си. Много от нас чуват гласове, които непрекъснато задават въпроси, анализират, критикуват, мислят за бъдещето... Считам, че понякога е хубаво да им кажме да млъкнат. Това се случва в състояние на „поток“, в което много артисти, спортисти и т.н. попадат, когато са напълно отдадени на заниманието си. Трябва да откриете дейности, които ви карат да не мислите непрекъснато. Това е добра рецепта, за да бъдете щастливи всеки ден.

  Що се касае до дългосрочен план, много от нас се фокусират основно върху печалбата и удовлетворението, а не толкова върху усещането за смисъл. Постоянно се стремим към постигане на нещо, което ни прави щастливи за кратко и след това си поставяме нови цели. В Института за изследване на щастието в Копенхаген ние наричаме това хедонистична бягаща пътека. Постоянно вдигаме летвата на нещата, от които смятаме, че се нуждаем, за да бъдем щастливи. Друга грешка, която често допускаме, е да се сравняваме с другите. Винаги намираме някой, който изглежда по-успешен, по-щастлив, с перфектно семейство... Смятам, че осъзнаването на грешките, които допускаме като човешки същества, е първата стъпка към постигане на дългосрочно щастие.“ 

  Каква е рецептата за ежедневно щастие?
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  ЕС и Япония подписаха споразумение за свободна търговия
  То ще премахне мита, възлизащи на 1 млрд. евро, заплащани всяка година от фирмите от ЕС, които изнасят за Япония
  преди 2 часа
  Ще можем да оставаме без виза до 30 дни на китайския остров Хайнан
  Островът е известен като китайските Хаваи
  преди 5 часа
  преди 7 часа
  Турските туристи в България са нараснали двойно за последните 5 години
  Турция е в топ 10 на пазарите за входящ туризъм за страната ни