петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14172 прочитания

    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?

    За професията и възможностите разказва Кирил Лудачки, един от първите избрани по програмата „Управители на бъдещето“
    23 ноември 2018, 11:46 a+ a- a

    Кирил Лудачки е специалист „Логистика“ в направление „Управление на веригата за доставки” в Kaufland България. Работа в компанията започва на 1 октомври 2018 като един от първите избрани по кариерната програма „Управители на бъдещето“Програмата е иновативна за България. Насочена е към вече завършили студенти или такива, на които им предстои да се дипломират в следващите няколко месеца. Те получават шанс за старт на професионалната си кариера и възможност за развитие в компанията.

    Назначените „Управители на бъдещето“ получават възнаграждение в размер, съответстващ на заплащането за позициите, които ще заемат след нейното успешно завършване, както и пълния пакет социални придобивки, който компанията осигурява на всички служители. Участниците преминават интензивно едногодишно обучение в различни отдели на компанията и под ръководството на опитни ментори. За младежите се откриват възможности да ръководят или да участват в разнообразни национални и международни проекти и да обменят опит с над от 140 хиляди служители в Европа. 

    Срещнахме се с Кирил, за да ни разкаже първите си впечатления от програмата, както и повече за своята професия. Какви са основните отговорности, как се поддържа квалификацията, какви са възможностите за развитие и кои са най-големите заблуди за сферата на логистиката.

    Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?

    Началото на кариерата
    Завърших висшето си образование в Холандия -  бакалавър „Логистика и транспортен мениджмънт“ и специализация „Митнически мениджмънт в международния бизнес“. Кариерата ми стартира още докато учех. В продължение на 3 години бях част от екипа на международна транспортно-логистична компания, в която натрупах ценен опит и знания. След завършване на своето образование си дадох срок от половин година да помисля накъде да поема, като проучвах различни възможности и държави. България винаги е била в този списък. Така попаднах на програмата „Управители на бъдещето“, кандидатствах, бях поканен да участвам в доста стриктен процес на подбор и днес вече съм част от екипа на компанията.

    Какви са основните ти отговорности като специалист „Логистика“?
    Има няколко отговорности, които изпъкват на преден план. На първо място, участвам в различни проекти, свързани с доставката на стоките от централния склад към филиалите. Фокусът за момента е върху анализирането и оптимизирането на някои от тях, така че продуктите да стигат в добро качество до нашите клиенти. Работата ми е свързана с различни локации на компанията: обслужващ офис, даден филиал, централен склад, което я прави доста разнообразна. 

    Как типично протича един работен ден?
    Обикновено започва с чаша кафе и преглед на задачите за деня. След това се преминава към тяхното изпълнение по зададения график, участване в срещи, ако има планирани такива. Но разбира се, в бизнеса не всеки ден може да се планира точно, така че човек винаги трябва да е гъвкав и готов за изненади.

    Какви умения и качества са необходими за тази професия?
    Аналитичните умения и боравенето с числа са от критично значение, тъй като винаги става въпрос за количества, километри, товари, доставки и резултати. Внимание към детайлите и вземането на решения също са от голяма важност. Не на последно място в сферата на логистиката е добре да имаш напредничаво мислене и въображение.  

    Как поддържаш знанията и квалификацията си?
    За мое щастие, програмата „Управители на бъдещето“ предлага доста интересни възможности за повишаване на квалификацията. Компанията е много ангажирана към това служителите да подобряват своите познания и квалификация и предлага различни курсове. От друга страна, аз самият се стремя да следя новостите и тенденциите в сферата. Членувам и във Федералното сдружение за логистика в Германия, където има голям набор от материали и курсове, чрез които човек може да повиши своите знания.

    Какви са възможностите за развитие?
    Възможностите лично през моята призма са доста големи. Виждаме, че технологиите проникват във всяка сфера на икономика и логистиката не прави изключение. Това, от своя страна, изисква непрекъснато усъвършенстване на дадени процеси и придобиване на нови знания от всички замесени. Смятам, че в следващите години значението на логистиката ще нарасне неимоверно. Също така общественият фокус е вече насочен към опазване на околната среда, електрическите автомобили навлизат с доста бързи темпове и пред всички нас се задава една голяма промяна, която ще донесе и огромни възможности.

    Кои са най-големите заблуди за тази професия?
    В повечето случаи хората асоциират логистиката изцяло и само с транспорт на товари, но това не е така. Днес във всеки склад/хъб става въпрос за логистика, много често тя е едно свързващо звено между различни производства например. Логистиката е в публичния транспорт, ЖП превозите, авиацията и т.н. и ще играе все по-важна роля в бъдеще. 

    Как си почиваш?
    Като всеки млад човек обичам да излизам с приятели. Интересувам се от история и по-конкретно от Втората световна война. Обичам книгите и редовно чета в свободното си време.

    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 13 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 14 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 21 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 21 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава