четвъртък, 24 август 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  350 прочитания

  Роботи ще зареждат електромобилите на Volkswagen

  Новата технология ще е в полза на автономните модели
  11 август 2017, 10:03 a+ a- a

  Volkswagen обедини силите си с Kuka, за да създаде робот, който автоматично ще свързва електромобилите към електроснабдителната мрежа.

  „В бъдеще работите ще помагат на хората в много от ежедневните задачи. Бъдещето ще е немислимо без автономно шофиране. Ще работим заедно по изграждането на иновативна концепция, за да направим това бъдеще реалност“, разказа главният изпълнителен директор на Kuka Тил Ройтер.

  „Безпилотните автомобили ще направят пътуването по-безопасно, лесно и приятно. Това включва иновативни услуги, които ще придружават употребата на автомобила. Целта ни е да използваме това стратегическо партньорство да създадем други възможности в областта“, допълни ръководителят на отдела по проучвания и разработки във Volkswagen Улрих Ейхорн.

  Volkswagen не е първата компания, която представя идеи за подобен проект. През 2015 Tesla разпространи видео с робот, който може сам да намери зареждащия порт на електромобила.

  Други компании подготвят безжични зарядни, които ще пълнят батериите на електромобилите, когато те са паркирани над тях или са в движение.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 10 часа
  Падат изискванията за хартиен носител на удостоверителни документи
  До края на годината всички административни органи ще премахнат изискването за предоставяне на хартиен носител от гражданите и бизнеса
  преди 13 часа
  преди 15 часа
  Wal-Mart и Google се обединяват в онлайн търговията
  Новият съюз ще конкурира Amazon и проправя път към онлайн пазарануването на бъдещето
  преди 16 часа
  Предстои вторият уикенд на фестивала „София Диша 2017“
  На 26-и и 27-и август на площад „Св. Александър Невски“