сряда, 22 ноември 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  573 прочитания

  Uber ще тества летящите си таксита в Лос Анджелис

  Първите полети са насрочени за 2020
  13 ноември 2017, 15:34 a+ a- a

  Uber сключи договор за партньорство с НАСА да продължи плановете си за развитие на летящи таксита. Сега компанията получи разрешение да започне тестови полети в Лос Анджелис до 2020.

  Компанията ще работи с Федералната агенция по разработката на безпилотна система за управление на въздушния трафик на ниска надморска височина. НАСА работи с още други компании по разработката на подобни системи не само за пътнически превози, но и за безпилотни апарати с друго предназначение.

  „UberAir ще управлява много повече полети на ден отпреди. Извършването на тези полети безопасно и ефективно ще изисква големи промени в методите и технологиите за управление на въздушния трафик. Комбинирането на софтуера на Uber с годините опит на НАСА във въздушните полети ще е голяма стъпка напред за Uber Elevate“, разкри продуктовият директор на Uber Джеф Холдън.

  USA Today докладва още, Uber има сключен договор и със Sandstone Properties, базирани в Лос Анджелис, за разработката на площадки за кацане на покриви в града.

  Лос Анджелис ще е втората локация за провеждане на тестове в САЩ, след като компанията проучи възможностите за изпробване на технологиите си в Далас. Uber иска да пусне въздушните си таксита в експлоатация преди Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028.

  Апаратите ще бъдат произвеждани от 5 от партньорите на Uber. Те ще излитат и кацат вертикално, а управлението ще се поема изцяло от компютър.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 14 часа
  С 14% е нараснал износът ни от началото на годината
  По този показател се нареждаме в първата петица на страните от ЕС
  преди 19 часа
  Пет тенденции, които ще доминират технологичния свят през 2018
  Чатботовете ще стават все по-умни, а „Индустриалният интернет на нещата“ все по-често ще намира място в технологичните системи на бизнеса, прогнозират от Progress
  преди 19 часа
  България отбелязва Европейската седмица на професионалните умения
  Проектът преминава под мотото „Открий своя талант”
  преди 20 часа
  Злато за България от Международна олимпиада по астрофизика
  Българските ученици завоюваха два медала и почетна грамота