вторник, 20 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  791 прочитания

  Uber ще тества летящите си таксита в Лос Анджелис

  Първите полети са насрочени за 2020
  13 ноември 2017, 15:34 a+ a- a

  Uber сключи договор за партньорство с НАСА да продължи плановете си за развитие на летящи таксита. Сега компанията получи разрешение да започне тестови полети в Лос Анджелис до 2020.

  Компанията ще работи с Федералната агенция по разработката на безпилотна система за управление на въздушния трафик на ниска надморска височина. НАСА работи с още други компании по разработката на подобни системи не само за пътнически превози, но и за безпилотни апарати с друго предназначение.

  „UberAir ще управлява много повече полети на ден отпреди. Извършването на тези полети безопасно и ефективно ще изисква големи промени в методите и технологиите за управление на въздушния трафик. Комбинирането на софтуера на Uber с годините опит на НАСА във въздушните полети ще е голяма стъпка напред за Uber Elevate“, разкри продуктовият директор на Uber Джеф Холдън.

  USA Today докладва още, Uber има сключен договор и със Sandstone Properties, базирани в Лос Анджелис, за разработката на площадки за кацане на покриви в града.

  Лос Анджелис ще е втората локация за провеждане на тестове в САЩ, след като компанията проучи възможностите за изпробване на технологиите си в Далас. Uber иска да пусне въздушните си таксита в експлоатация преди Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028.

  Апаратите ще бъдат произвеждани от 5 от партньорите на Uber. Те ще излитат и кацат вертикално, а управлението ще се поема изцяло от компютър.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 4 часа
  Министър Ангелкова: Документите за категоризация ще се подават и електронно
  Предстои със ЗИД на Закона за туризма да се въведе доброволен етикет за качество в сектора
  преди 4 часа
  ЕС финансира безплатен достъп до интернет
  Програмата WiFi4EU предлага на общините ваучери на стойност 15 хил. евро
  преди 7 часа
  ЕП и Съветът се споразумяха за заплащането и условията на труд при командироване
  Новите елементи на преразгледаната директива ще се прилагат и за транспортния сектор
  преди 8 часа
  В неделя, 25 март, преминаваме към лятно часово време
  Преместваме часовниците с един час напред