сряда, 23 май 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1422 прочитания

  Това са плановете за площадките за кацане на Uber

  От тях пътниците ще могат да се качат на UberAIR
  15 май 2018, 09:31 a+ a- a

  Летящите таксита на Uber може да влязат в употреба до 2023. За целта обаче UberAIR се нуждае от площадки за кацане. Именно затова компанията разработи Skyports.

  Това ще са съоръжения, на които пътниците ще могат да изчакват транспорта си. Uber иска да обслужва до 4000 пътника на час на всяка площадка от проекта Skyport. Първоначалните проекти на сградите са разработени от архитектурната фирма Corgan и носят името Connect. Системата е изградена от единен модул, който може да бъде адаптиран за съществуващи сгради, като покривите на паркинги на няколко нива или тези на небостъргачи. Всеки модул има четири части. Първата е свързващият елемент. Той позволява връзката между съществуващата инфраструктура и осигурява входа към терминала. Мостовете разпределят трафика, за да се избегне образуването на опашки. От Corgan не са забравили за обслужването на клиенти. Хипотетичният терминал ще има градски компютри, ресторанти, удобства и магазини. Последният елемент е летателната площадка, на която пътниците ще се качват в таксито си. За момента всеки модул може да се справя със 180 кацания в час.

  Други компании също показаха идеите си за Skyport. Инженерната компания Gannett Fleming представя система, която ще позволява управлението на 52 полета в час. Тяхната идея е за малки хеликоптерни площадки, свързани в едно голямо летище.

  Други идеи черпят вдъхновение от природата. Архитектурното ателие Humphreys & Partners вижда хъбовете като структури, наподобяващи пчелните пити, които ще помещават до 900 пътници.

  Летящите таксита ще са напълно електрически, а шумът от моторите им ще е с 15 децибела по-нисък от този, отделян от хеликоптер със същите размери. Според Uber този вид транспорт ще е с 10 до 20 пъти по-безопасен от полета с хеликоптер, а управлението ще става от обучени пилоти. Въпреки това машините ще имат системи за частичен автоматичен контрол, които ще улесняват управлението.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 5 часа
  Microsoft придобива компания, разработваща изкуствен интелект
  С технологиите си софтуерният производител се надява да подобри Cortana
  преди 5 часа
  Банкирането през мобилни приложения ще задмине това онлайн
  Този метод за достъп до личните средства ще стане по-популярен до 2019
  преди 20 часа
  преди 22 часа
  Откриха база за производство на бронирани автомобили в Самоков
  Инвестицията на “САМАРМ" е от близо 5 млн. лв.